HomeHL-9Στο «σφυρί» δύο κορυφαία ξενοδοχεία στην Χερσόνησο

Στο «σφυρί» δύο κορυφαία ξενοδοχεία στην Χερσόνησο

Ανήκουν στην οικογένεια Αγγελοπούλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές συμφωνίες στον ξενοδοχειακό κλάδο βρίσκεται προ των πυλών στην Κρήτη.

Πρόκειται για την αγοραπωλησία δύο ξενοδοχείων του ομίλου της Aldemar της οικογένειας Αγγελόπουλου, στον Ανισσαρά Χερσονήσου, το Aldemar Royal Mare και το Aldemar Cretan Village, για την οποία έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον ξένα funds άλλα και κάποιοι από τους κορυφαίους ξενοδόχους της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας.

H Aldemar Resorts είναι μία από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες στη χώρα. Ο Νίκος Αγγελόπουλος είναι ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, διευθύνων σύμβουλος.

Έχουν στην ιδιοκτησίας τους 17 ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Αθήνα, στην Κρήτη, στην Κω, στη Ρόδο και στα Καμένα Βούρλα και τα 2 από αυτά βρίσκονται στην περιοχή της Χερσονήσου.

Σήμερα έχει συνολική δυναμικότητα 3.738 κλινών, 1.200 εργαζομένων και ένα πορτφόλιο 6 πολυτελών ξενοδοχείων και 2 κέντρων θαλασσοθεραπείας στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, ενώ επεξεργάζεται ένα νέο επενδυτικό project, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Πατρίς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο και ότι εκτός από το οικονομικό τίμημα, αυτό που ενδιαφέρει την οικογένεια Αγγελόπουλου και το έχει θέσει ως προϋπόθεση, είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας του προσωπικού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατέστερη να αγοράσει και να συμπεριλάβει τα δύο ξενοδοχεία στο χαρτοφυλάκιό της είναι μια από τις πιο γνωστές και μεγάλες οικογένειες ξενοδόχων της χώρας, που θέλουν να ισχυροποιήσουν την επιχειρηματική παρουσία τους στην Κρήτη.

Σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου του ξενοδοχειακού ομίλου, το επενδυτικό του πρόγραμμα με το τέλος της πανδημίας θα ενταθεί όσον αφορά στις ανακαινίσεις, την αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων και την ίδρυση νέων ξενοδοχείων και για το διάστημα 2022-2026 θα ξεπερνάει τα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Το βέβαιο είναι ότι οι επαφές δεν έχουν ολοκληρωθεί, στο «παιχνίδι» εξακολουθούν να βρίσκονται μεγάλα funds από την Αμερική, τη Γερμανία και την Ισπανία και η τελική απόφαση για το ποιοι θα αποκτήσουν τα δύο από τα τρία πολυτελή συγκροτήματα που έχει η ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Κρήτη δεν έχει παρθεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση