HomeHL-TOPΣε απόγνωση οι παραγωγοί της Κρήτης – Τα χιόνια σαπίζουν τις ελιές πάνω στο δέντρο

Σε απόγνωση οι παραγωγοί της Κρήτης – Τα χιόνια σαπίζουν τις ελιές πάνω στο δέντρο

Ποια τα επόμενα βήματα των αγροτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες της Κρήτης που δεν είχαν προλάβει να μαζέψουν τις ελιές τους πριν την επέλαση της «Ελπίδας».

«Τεράστια καταστροφή έχουν οι αράβδιστες ελιές» αναφέρει στο cretapost ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (ΕΑΣΗ) κ. Μύρων Χιλετζάκης και συνεχίζει λέγοντας «ο καρπός έχει παγώσει και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, οι ελιές σαπίζουν πάνω στο δέντρο και δεν συμφέρει τον παραγωγό να τις μαζέψει πλέον».

Το καλό νέο είναι ότι στο νομό Ηρακλείου έχει γίνει ήδη η συγκομιδή του ελαιολάδου τουλάχιστον στο 90% της συνολικής παραγωγής και παραμένει αμάζευτο μόνο το 10% των ελιών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΑΣΗ.

«Όσοι παραγωγοί έχουν αράβδιστα τα λιόφυτά τους να βγουν μόλις φτιάξει ο καιρός και να καταγράψουν τις καταστροφές ώστε να τις δηλώσουν όσο πιο σύντομα μπορούν στην Ένωση. Κι εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι μόλις έχουμε όλες τις αναφορές για τις ζημιές θα κάνουμε αναγγελία στον ΕΛΓΑ μόλις ανοίξει το σύστημα» καλεί τους παραγωγούς ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ.

elies_xionia2elies_xionia

Διαφήμιση
Διαφήμιση