HomeHL-9Η «Ελπίδα» πέρασε – Νέα κακοκαιρία προ των πυλών στην Κρήτη

Η «Ελπίδα» πέρασε – Νέα κακοκαιρία προ των πυλών στην Κρήτη

«Πάγος» οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στο νησί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ύφεση βρίσκονται τα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης ενώ σήμερα αναμένεται η απόλυτη παύση τους.

Οι ειδικοί πλέον εφιστούν την προσοχή οδηγών και πεζών οι οποίοι πρόκειται να κινηθούν στα σημεία που έχει χιονίσει. «Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του συνεπαγόμενου παγέτου που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της νύχτας χρειάζεται να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία που χιόνισε και ιδιαίτερη προσοχή οφείλουν να δείξουν οι οδηγοί» ανέφερε στο cretapost ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Κώστας Λαγουβάρδος.

Νέα κακοκαιρία προ των πυλών

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα μία ακόμα κακοκαιρία πρόκειται να επηρεάσει τη χώρα μας από την Παρασκευή και το Σάββατο.

Το νέο σύστημα πρόκειται να επηρεάσει μάλιστα και την Κρήτη από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και την Κυριακή.

«Μία νέα διαταραχή του καιρού πρόκειται να επηρεάσει τη χώρα μας με εκ νέου ενίσχυση των βοριάδων, πτώση της θερμοκρασίας, αρκετά μεγάλα ύψη βροχών και χιόνια στα ορεινά. Θα είναι σαφώς πιο εξασθενημένη από την «Ελπίδα» αλλά χρειάζεται προσοχή εξαιτίας του χιονιού και του παγετού που ήδη έχει πέσει» καταλήγει ο καθηγητής.

Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής οπότε αναμένεται να ξεκινήσει η σταδιακή εξασθένησή τους.

«Πάγος» η Κρήτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στην Κρήτη για την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2022 διαμορφώθηκαν ως εξής:

pinakas

Διαφήμιση
Διαφήμιση