HomeHL-PsilaΙστορίες τρέλας από την κακοκαιρία – Εγκλωβίστηκε στο ταξί και άφησαν το ταξίμετρο να φτάσει στα 500 ευρώ

Ιστορίες τρέλας από την κακοκαιρία – Εγκλωβίστηκε στο ταξί και άφησαν το ταξίμετρο να φτάσει στα 500 ευρώ

Δεν έχασαν το χιούμορ τους παρά την ταλαιπωρία που υπέστησαν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας από τους χιλιάδες πολίτες που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό ήταν και ο κ. Θοδωρής ο οποίος βρισκόταν για ώρες μέσα σε ένα ταξί, το ταξίμετρο του οποίου έγραφε κανονικά.

«Περνούσαν οι ώρες, ήμασταν ακινητοποιημένοι, το ταξίμετρο έγραφε κανονικά στον άνθρωπο. Το ταξί έγραφε κανονικά, σε μια στιγμή του λέω ‘άστο να δούμε τι θα γίνει γιατί μπορεί να γράψει 500€’. Πληρώθηκε ο άνθρωπος κανονικά, πληρώθηκε 90€», είπε ο κ. Θοδωρής.

Όπως καταγγέλει στο Mega αφού ξεκίνησε με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» δεν τον ενημέρωσε κανείς ότι η Αττική Οδός είναι μπλοκαρισμένη και δεν θα φτάσει ποτέ στον προορισμό του. Μάλιστα τον καθησύχασαν ότι θα υπάρχει μία μικρή καθυστέρησή στην άφιξη στο αεροδρόμιο.

«Δεν ήταν κανένας στο κουβούκλιο μέσα να μας ειδοποιήσει να μην περάσουμε και μόλις περάσαμε την μπάρα και φτάσαμε μέσα στην Αττική πήγαμε σημειωτόν. Μου είπαν ότι θα φτάσετε στον προορισμό σας αλλά σιγά σιγά, η ώρα ήταν πέντε παρά είκοσι, στις πέντε μου έστειλαν και ότι ακυρώνεται η πτήση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τις ώρες που έμεινε εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό επικρατούσε χάος.

«Η κατάσταση που επικρατούσε στην Αττική Οδό ήταν ένα χάος, λέγαμε ότι θα γίνει ένα δεύτερο Μάτι εκεί, οι άνθρωποι κάηκαν και εμείς θα πεθάνουμε από το κρύο», επεσήμανε.

Γιατροί μεταξύ των εγκλωβισμένων

Λίγο πιο κάτω από τον κ. Θοδωρή βρισκόταν ένας γιατρός που ξεκίνησε από τον Άλιμο για να επισκεφθεί τους ασθενείς του. Η περιγραφή του στο Mega είναι συγκλονιστική.

«Χιόνιζε σφοδρά, δεν είχαμε καμία ενημέρωση από πουθενά, παίρναμε στα τηλέφωνα το τετραψήφιο ανάγκης που έχει η Αττική Οδός για να καταλάβουμε τι γίνεται, δεν είχαμε καμία απάντηση», είπε ο κ. Γιάννης Νάσιος, χειρούργος ΩΡΛ.

Όσο βρισκόταν κολλημένος με το αυτοκίνητό του στο χιόνι, ο πατέρας ενός παιδιού τον παρακάλεσε να τον βοηθήσει να επιστρέψει σπίτι.
«Αν δεν προσπαθούσα εγώ μόνος μου να φύγω λόγω του ανθρώπου που ήθελα να τον βοηθήσω, θα ήμουν εκεί ακόμα ή θα είχα αφήσει το ατυτοκίνητο», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, όσες ώρες παρέμειναν εγκλωβισμένοι δεν υπήρξε η παραμικρή βοήθεια.

«Είναι αδιανόητο όλο αυτό που περάσαμε, δηλαδή αδιανόητο ήταν κυρίως ότι δεν είχαμε την παραμικρή ενημέρωση από κανένα. Δεν πέρασε κουνούπι να μας πει παιδιά ζείτε; Δεν εξαγοράζεται η ταλαιπωρία των ανθρώπων, ήμασταν χιλιάδες άνθρωποι εκεί», είπε.

Αφανείς ήρωες της κακοκαιρίας γιατροί και διασώστες

Την ώρα που γιατροί αναγκάζονται να εφημερεύσουν για δεύτερη και για τρίτη μέρα λόγω των αποκλεισμένων συναδέλφων τους, διασώστες του ΕΚΑΒ πολεμάνε με νύχια και με δόντια για να φτάσει ένας ηλικιωμένος ασθενής ασφαλής σπίτι του.

«Έφεραν ασθενή από το νοσοκομείο ‘Αλεξάνδρα’ το ΕΚΑΒ. Το ΕΚΑΒ ζήτησε βοήθεια από τον δήμο και ο δήμος αρνήθηκε. Βοήθησαν τους διασώστες (σ.σ. οι κάτοικοι της πολυκατοικίας), τους ήρωες διασώστες να μεταφέρουν τον άνθρωπο στο σκοτεινό του πλέον σπίτι που είναι για δεύτερο 24ωρο βυθισμένο στο σκοτάδι και στο πολικό ψύχος. Ένας άνθρωπος καρδιοπαθής, που δεν ξέρουμε αν αύριο θα ζήσει και αυτός και η ηλικιωμένη γυναίκα του», δήλωσαν με νόημα.

Εθελοντές πυροσβέστες στον Διόνυσο από την άλλη, έσπευσαν να μεταφέρουν ηλικιωμένο νεφροπαθή άντρα που ήταν αποκλεισμένος από τα χιόνια.

Σοκάρει η Αναστασία Έδεν – «Ήταν λες και πηγαίναμε στο Άουσβιτς»

Παρόμοια εμπειρία και της Αναστασίας Έδεν, τραγουδίστριας, η οποία εγκλωβίστηκε στο αεροδρόμιο. «Εγκλωβίστηκα στο αεροδρόμιο, δεν είχαμε καμία ενημέρωση, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Αναμονή πολλή, ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, αποσκευές χανόντουσαν, ουρά από την πύλη 1 έως την 4».

Όπως καταγγέλλει η ίδια, τα δωμάτια στο ξενοδοχείο που υποθετικά έκλειναν οι αεροπορικές των οποίων οι πτήσεις ακυρώθηκαν, έπρεπε το μισό ποσό να το πληρώσουν οι επιβάτες από την τσέπη τους. «Φαγητό, νερό καθόλου δε μας έδωσαν. Ηλικιωμένοι κοιμόντουσαν στο πάτωμα, ήταν σκηνές πολέμου. Ήρθαν και άνθρωποι από την Αττική Οδό που είχαν σπασμούς από το κρύο», επεσήμανε.

Όπως λέει η τραγουδίστρια, το τρένο του προαστιακού που ήρθε το πρωί, ήταν από την άλλη μεριά της αποβάθρας, με τους ταλαιπωρημένους ταξιδιώτες να πηδούν στις γραμμές για να το προλάβουν. «Λες και πηγαίναμε στο Άουσβιτς. Δεν μπορώ να σας περιγράψω με λόγια αυτό που έζησα. Ο κόσμος από την απελπισία του για να φτάσει στην άλλη αποβάθρα έπεφταν στις γραμμές», κατέληξε.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση