HomeHL-GreeceΚαλλιάνος: Επικίνδυνο με ισχυρό παγετό το επόμενο 48ωρο

Καλλιάνος: Επικίνδυνο με ισχυρό παγετό το επόμενο 48ωρο

Πότε αναμένεται ύφεση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δώσαμε με όλες μας τις δυνάμεις και με πλήρη ανάλυση αυτό που περιμέναμε να έρθει. Έδωσα μια σκληρή μάχη για να πέσουμε μέσα  και στην ώρα. Νιώθω προσωπικά δικαιωμένος», δηλώνει ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλιάνος, εν μέσω αιχμών για τους χειρισμούς απέναντι στην κακοκαιρία.

«Ήταν ξεκάθαρο αυτό που έδειχναν τα προγνωστικά μοντέλα. Σε γενικές γραμμές είχε δοθεί το στίγμα της συγκεκριμένης κακοκαιρίας», πρόσθεσε στο Mega ο μετεωρολόγος.

«Είχε δοθεί το στίγμα της κακοκαιρίας που φαινόταν πολύ ισχυρή. Ως μέλος της κυβέρνησης, ως ένας εκ των 157 βουλευτών της, εάν και δεν ευθύνομαι εγώ προσωπικά κάπου, ζητώ συγγνώμη από τους συμπολίτες μου για την ταλαιπωρία που βίωσαν», συμπλήρωσε ο κ. Καλλιάνος.

Αναμένεται, όπως επισημαίνει ακόμη, ισχυρός παγετός που θα ευθύνεται για τις χαμηλές θερμοκρασίες. Τόνισε ότι το «επόμενο 48ωρο θα είναι πολύ επικίνδυνο να βγει έξω ο κόσμος να περπατήσει».

«Στους -4 το θερμόμετρο στην Αττική. Στη Βόρεια Ελλάδα θα δούμε ακόμη και -18 βαθμούς. Περιορίστε τις μετακινήσεις», το μήνυμα που έστειλε ακόμη ο μετεωρολόγος.

Η Τετάρτη η πιο δύσκολη μέρα λόγω παγετού

Η Τετάρτη και η Πέμπτη θα είναι οι πιο δύσκολες μέρες λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», προειδοποιεί ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος. Όπως εξήγησε ο καθηγητής μιλώντας στον Alpha 9,89, οι περιοχές που καλύφτηκαν με χιόνι και ακόμα δεν έχουν καθαριστεί, τις επόμενες ώρες θα μετατραπούν σε παγοδρόμια.

«Η Τετάρτη θα είναι η δυσκολότερη μέρα μετά την κακοκαιρία λόγω  παγετού. Η θερμοκρασία σήμερα δεν είχε πέσει πολύ χαμηλά λόγω νεφώσεων, ωστόσο αύριο επειδή ο καιρός έχει ανοίξει θα έχουμε μια ενέφελη νύχτα και στις περιοχές που είναι χιονοκαλλημένες η θερμοκρασία θα πέσει πάρα πολύ» είπε.

«Επομένως το πρωί της Τετάρτης, θα έχουμε ισχυρό παγετό. Οι επιφάνειες θα παγώσουν. Δυστυχώς πολλές περιοχές δεν έχουν καθαριστεί και το χιόνι είναι άφθονο μέσα στο δρόμο» συμπλήρωσε.

«Πιο ασφαλείς θα είμαστε όταν το χιόνι λιώσει. Το φρέσκο χιόνι μπορεί να το περπατήσει κάποιος, ο πάγος δεν αντιμετωπίζεται. Ειδικότερα, επισήμανε, την Τετάρτη οι δρόμοι θα μετατραπούν σε παγοδρόμια. Τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται με παγετό».

Ο χειρότερος χιονιάς των εποχών με χιονοκαταιγίδες και αστραπές

Σχετικά με το εάν είναι ο χειρότερος χιονιάς των τελευταίων ετών, ο κ. Λαγουβάρδος είπε: «Όχι δεν είναι ο χειρότερος χιονιάς των τελευταίων χρόνων που είχαμε, αλλά είναι μέσα στους 10 χειρότερους χιονάδιες, όπως η Μήδεια. Με τη διαφορά ότι τώρα είχαμε και χιονοκαταιγίδες.

«Προειδοποιήσαμε από πριν ότι θα είχαμε αστάθεια με έντονες καταιγίδες. Όλα τα προβλέψαμε. Μια χιονοκαταιγίδα δημιουργεί πολλά τοπικά προβλήματα και ισχυρή χιονόπτωση» είπε.

«Σχετικά οι ήπιες θερμοκρασίες έκανε το χιόνι πιο βαρύ. Οι χιονοκαταιογίδες έκαναν το πρόβλημα μεγαλύτερο. Τα προγνωστικά εργαλεία πρόβλεψαν και την αστάθεια που είχαμε με κεραυνούς και αστραπές είχαμε χιονοστρόβιλους» κατέληξε.

 

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση