HomeΚΟΣΜΟΣΝιγηρία: Ζητούν την εκτέλεση ιδιοκτήτη σχολείου που σκότωσε πεντάχρονο κοριτσάκι

Νιγηρία: Ζητούν την εκτέλεση ιδιοκτήτη σχολείου που σκότωσε πεντάχρονο κοριτσάκι

Ήθελε λύτρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η δολοφονία μιας 5χρονης μαθήτριας προκάλεσε αποτροπιασμό στη βόρεια Νιγηρία, την πλέον πυκνοκατοικημένη χώρα της Αφρικής, όπου η Πρώτη Κυρία στηρίζει το κάλεσμα υπέρ της δημόσιας εκτέλεσης του βασικού υπόπτου.

Η Χανίφα Αμπουμπακάρ απήχθη τον Δεκέμβριο. Κατόπιν δηλητηριάστηκε με ποντικοφάρμακο και μετά θάφτηκε σε έναν λάκκο στο Κάνο, στο βόρειο τμήμα της χώρας, έγινε γνωστό από την τοπική αστυνομία.

Ήθελε λύτρα

Ο ιδιοκτήτης του σχολείου, όπου πήγαινε, ο Αμπντουλμαλίκ Μοχάμεντ Τάνκο, συνελήφθη και ομολόγησε ότι απήγαγε το κοριτσάκι για να πάρει λύτρα, προτού το δηλητηριάσει, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μία ακόμη τραγωδία στη βόρεια Νιγηρία, θέατρο απαγωγών παιδιών, η οποία έσπειρε τον πανικό μεταξύ του τοπικού πληθυσμού. Γονείς φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Ο Μανίρ Χαρούνα, έμπορος στο Κάνο, εξήγησε πως ο γιος του, ηλικίας 8 ετών, «δεν έχει βγει από το σπίτι μετά την ανακάλυψη του πτώματος της Χανίφας και τη σύλληψη του εκπαιδευτικού», επειδή φοβάται.

Με δηλητήριο

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Τάνκο οργάνωσε την απαγωγή του παιδιού με τη βοήθεια άλλων δύο ατόμων, προκειμένου να ζητήσουν λύτρα ύψους 6 εκατομμυρίων νάιρα (περίπου 13.000 ευρώ) από τον πατέρα της. Όμως, όταν η μικρή αναγνώρισε τον βασικό ύποπτο, εκείνος την ανάγκασε να πιει το δηλητήριο.

Την Τρίτη, σε βάρος των τριών υπόπτων ασκήθηκαν διώξεις για απαγωγή, σύσταση συμμορίας και ανθρωποκτονία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας του Κάνο, Αμπντουλαχί Χαρούνα Κιγιάουα.

Στήριξε το κάλεσμα

Η Αΐσα Μπουχάρι, η σύζυγος του προέδρου Μουχαμάντου Μπουχάρι, στήριξε σήμερα το κάλεσμα ενός διάσημου υπερσυντηρητικού ιερωμένου, του σεΐχη Αμπντάλαχ Ουμάρ Γκαντονκάγια, γνωστού με το προσωνύμιο Μαλάμ, υπέρ της δημόσιας εκτέλεσης του υπόπτου για παραδειγματισμό.

«Στηρίζουμε την ετυμηγορία του Μαλάμ», έγραψε η ίδια στον λογαριασμό της στο Instagram με το hashtag #Δικαιοσύνη για τη Χανίφα (#JusticeforHanifa).

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΟΗΕ Αμίνα Μοχάμεντ δήλωσε «εξοργισμένη και βαθιά αγανακτισμένη» για τον θάνατο του κοριτσιού, απευθύνοντας έκκληση να «αποδοθεί δικαιοσύνη για την Χανίφα και όλα τα κορίτσια που υπέστησαν αυτές τις φρικαλεότητες».

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση