HomeΕΛΛΑΔΑΥπόθεση Novartis: Γιατί μπήκαν στο αρχείο οι υποθέσεις για Γεωργιάδη-Αβραμόπουλο

Υπόθεση Novartis: Γιατί μπήκαν στο αρχείο οι υποθέσεις για Γεωργιάδη-Αβραμόπουλο

«Κανένα στοιχείο αξιόποινης πράξης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καμία ένδειξη για τέλεση αξιόποινης πράξης δεν προέκυψε για τους Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο αναφορικά με την υπόθεση Novartis.

Συγκεκριμένα, οι εισαγγελείς οικονομικών εγκλημάτων, οι οποίοι ερεύνησαν τις καταγγελίες των προστατευόμενων μαρτύρων για τους Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο, δεν εντόπισαν κανένα στοιχείο ή ένδειξη για τέλεση οιασδήποτε αξιόποινης πράξης.

Στη διάταξη αρχειοθέτησης χαρακτηρίζουν τις καταγγελίες αυτές αόριστες και, μεταξύ άλλων, αναφέρουν:

«Από τις ενέργειες του Άδωνι Γεωργιάδη δεν αποδεικνύεται ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας Novartis ή βλάβη των συμφερόντων των ανταγωνιστριών εταιρειών, σε κάθε δε περίπτωση η συμπεριφορά του δεν αποδεικνύει άτομο που έχει δωροδοκηθεί και που επιχειρεί να ικανοποιήσει τα συμφέροντα της εταιρείας.

Από την ανάλυση των οικονομικών στοιχείων του Δημήτρη Αβραμόπουλου δεν προέκυψαν πιστώσεις που να προέρχονται από φυσικά ή νομικά πρόσωπα που να σχετίζονται με την εταιρεία Νovartis.

Συνεπώς, εκ του υπάρχοντος αποδεικτικού υλικού δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης των αδικημάτων της παθητικής δωροδοκίας-δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση