HomeΚΡΗΤΗΟ Μ. Κριτσωτάκης για τη “Βοήθεια στο Σπίτι”

Ο Μ. Κριτσωτάκης για τη “Βοήθεια στο Σπίτι”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Κριτσωτάκη, για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Στηρίξαμε και στηρίζουμε σταθερά τον αγώνα των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ενός προγράμματος που προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες  στη φροντίδα των ηλικιωμένων και των ΑμεΑ και που σήμερα, σε περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης η ανάγκη για την ύπαρξη τέτοιων κοινωνικών δομών είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Ψηφίσαμε υπέρ στις διατάξεις που αφορούν στην συνέχιση των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» και η θέση μας πως τα προγράμματα σαν το «Βοήθεια στο Σπίτι» πρέπει να λειτουργούν σαν μόνιμες δομές ενός κράτους πρόνοιας παραμένει σταθερή.

Είναι ωστόσο προκλητικό εκείνοι –οι νεοφιλελεύθεροι και μνημονιακοί- που με τις αντιλαϊκές πολιτικές τους βύθισαν τη χώρα στην εξαθλίωση, οδήγησαν τους εργαζόμενους στην ανασφάλεια και διέλυσαν το κοινωνικό κράτος να εμφανίζονται σήμερα εγγυητές της λειτουργίας των προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας.

Πόσο μάλλον όταν  η νομική ρύθμιση που λύνει προσωρινά το θέμα δε διασφαλίζει τη μετατροπή των συμβάσεων των 3.000 εργαζομένων σε αορίστου χρόνου και δεν εξασφαλίζει σταθερές εργασιακές σχέσεις.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση