HomeHL-9Χανιά: Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια γηροκομείου με την κατηγορία της αρπαγής ηλικιωμένης

Χανιά: Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια γηροκομείου με την κατηγορία της αρπαγής ηλικιωμένης

Η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντιμέτωπη με την κατηγορία της αρπαγής σε βαθμό κακουργήματος βρίσκεται η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου Αγία Σκέπη στα Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων η γυναίκα συνελήφθη μέσα στην Αγία Σκέπη χθες το μεσημέρι μετά από αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν άντρες του ΑΤ Κισάμου παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Η υπόθεση δε σχετίζεται με την υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τους περίεργους θανάτους δεκάδων ηλικωμένων στη μονάδα, αλλά αφορά στην υπόθεση 82χρονης η οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο εξαπατήθηκε από την ιδιοκτήτρια της Αγίας Σκέπης για να φιλοξενηθεί στη δομή. Όλα ξεκίνησαν όταν συγγενείς της ηλικιωμένης που δεν έχει παιδιά, ανακάλυψαν πως το σπίτι που έμενε σε οικόπεδο φιλέτο σε τουριστική περιοχή του νομού Χανίων, είχε πωληθεί χωρίς η 82χρονη να το γνωρίζει!

Μάλιστα στην αγοραπωλησία συμμετείχε Χανιώτισσα προφυλακισμένη για άλλες απάτες, η οποία φέρεται να έπεισε την ηλικιωμένη να της κάνει πληρεξούσιο για να πάρει δάνειο για λογαριασμό της γιαγιάς για να επισκευάσει η ηλικιωμένη το σπίτι της. Με αυτό το πληρεξούσιο η 55χρονη φαίνεται να πούλησε το σπίτι της γιαγιάς σε άλλο συμβολαιογραφείο. Μάλιστα στο συμβόλαιο υπήρχε ο όρος η πωλήτρια, δηλαδή η ηλικιωμένη να μένει στο σπίτι, κάτι που όπως είπαν νομικοί στην ΕΡΤ Χανίων, έγινε εκ του πονηρού, καθώς έτσι η γιαγιά δεν θα μάθαινε ότι το σπίτι της έχει πωληθεί.

Όταν οι συγγενείς της ανακάλυψαν τι έχει συμβεί και ενημέρωσαν το ΑΤ Κισάμου το οποίο ανέλαβε να διερευνήσει την υπόθεση, εμφανίστηκε στο σπίτι της 82χρονης η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου μαζί με γιατρό της μονάδας και προσπάθησαν να την πείσουν να τους ακολουθήσει στη δομή με το πρόσχημα ότι θα κάνει πολύ κρύο τις επόμενες ημέρες. Η γιαγιά αρνήθηκε, πήρε μάλιστα τηλέφωνο και έναν ανιψιό της να πάει στο σπίτι, η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου όμως που λειτουργούσε κατ’ εντολή της προφυλακισμένης για απάτη, κατάφερε να πείσει τη γιαγιά με το πρόσχημα πως όσο έλειπε στο γηροκομείο θα της επισκεύαζαν το σπίτι. Όταν χθες ανδρες της αστυνομίας πήγαν στο γηροκομείο βρήκαν τη γιαγιά η οποία τους ζήτησε να την πάρουν από εκεί, όπως και έγινε.

Για την υπόθεση ερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων και εξετάζεται αν έχει πωληθεί και άλλο μέρος της περιουσίας της ηλικιωμένης. Η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα και αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση