HomeHL-9Αντιδράσεις για την λειτουργία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων από ιδιώτη

Αντιδράσεις για την λειτουργία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων από ιδιώτη

Ζητούν να παραμείνει η λειτουργία της Σχολής υπό πλήρη δημόσιο έλεγχο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της υφυπουργού τουρισμού κα. Ζαχαράκη για την λειτουργία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων από ιδιώτη.

Το Σωματείο Μαγείρων Ζαχαροπλαστών &Λοιπού Προσωπικού Κουζίνας ν. Ηρακλείου με ανακοίνωση του τονίζει τη λύπη του για την απόφαση αυτή και ζητά από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα και να παραμείνει η λειτουργία της Σχολής υπό πλήρη δημόσιο έλεγχο

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με λύπη και αγανάκτηση ακούσαμε δια στόματος της υφυπουργού τουρισμού κα. Ζαχαράκη, ότι η λειτουργία της Δημόσιας Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κοκκίνη Χάνι, γνωστή σε όλους μας ΟΤΕΚ, θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη, υλοποιώντας αργά και μεθοδευμένα βήματα προς την πλήρη ιδιωτικοποίησή της.
Μια σχολή, που όπως όλοι μας γνωρίζουμε, έχει καταρτίσει χιλιάδες στελέχη στο τουριστικό προϊόν της χώρας, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.
Είναι μια εξέλιξη την οποία, σαν φορέας, είχαμε αναφερθεί παλαιότερα και προβλέψει, και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.
Εξακολουθούμε να διαφωνούμε κάθετα με το σκεπτικό όπως εκφράστηκε από την Υφυπουργό Τουρισμού, μιας που με τον τρόπο αυτό θα αποκλειστούν από την διαδικασία της επιμόρφωσης, για μια ακόμη φορά, άνθρωποι μεσαίου ή χαμηλού βιοτικού επιπέδου.
Απαιτούμε να παραμείνει η λειτουργία της Σχολής υπό πλήρη δημόσιο έλεγχο και λειτουργία καθώς και την άμεση εξεύρεση κατάλληλου χώρου που θα στεγάσει τους σπουδαστές και το διοικητικό προσωπικό
Υ.Γ.: Αυτός είναι ο τρόπος σας για να ακολουθήσουν το επάγγελμα νέοι άνθρωποι που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο κλάδος μας;

ΚΡΙΜΑ!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση