HomePost ItΣυνάντηση Ανδρέα Ξανθού με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μ. Λιονή

Συνάντηση Ανδρέα Ξανθού με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μ. Λιονή

Σημαντικά ζητήματα επί τάπητος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα. Μ. Λιονή είχε ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός, στο πλαίσιο των επαφών του με αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς φορείς.

Η κα. Λιονή ενημέρωση τον κ. Ξανθό για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, αλλά και για τις προτεραιότητες που έχει θέσει αυτή την περίοδο  η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Κρήτη και ειδικότερα η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Έγινε αναφορά στον ετήσιο απολογισμό (2021) του έργου της ΠΕ Ρεθύμνου, στις αναπτυξιακές παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί, στη χρηματοδότηση της εκπόνησης μελετών, στις προγραμματικές συμβάσεις που εγκρίθηκαν και στα εκτελούμενα έργα ανά Δήμο.

Η κα. Λιονή έδωσε επίσης μια πολύ αναλυτική εικόνα για την πορεία των μεγάλων έργων που αφορούν την ΠΕ Ρεθύμνου ή έχουν περιφερειακή σημασία όπως ο ΒΟΑΚ, η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Αμάρι, το φράγμα του Πλατύ ποταμού, η αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων, ο Αγιοβασιλειώτικος και Αμαριώτικος δρόμος, η αξιοποίηση του Φράγματος Ποταμών για ύδρευση της πόλης και της βόρειας ζώνης του Ρεθύμνου, τα αντιπλημμυρικά έργα, το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας, κλπ.

Ειδικά για το ΒΟΑΚ, η κα. Λιονή ενημέρωσε τον κ. Ξανθό για τις προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης να γίνουν βελτιωτικές αλλαγές στην προτεινόμενη χάραξη, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις του ΤΕΕ και τις αιτιάσεις των κατοίκων του Δυτικού Ρεθύμνου και της περιοχής του Σταυρωμένου.

Ο κ. Ξανθός από την πλευρά του επεσήμανε τον κρίσιμο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμων και Περιφερειών) στην αντιμετώπιση των κοινωνικών επιπτώσεων από την παρατεταμένη υγειονομική και οικονομική κρίση.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν στήριξε με τους αναγκαίους πόρους (ανθρώπινους και υλικούς) τους ΟΤΑ και δεν αξιοποίησε τις Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών για τη συστηματική επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση των κρουσμάτων covid-19, για τη λειτουργική διασύνδεση τους με τον ΕΟΔΥ και την ΠΦΥ, καθώς και για την προώθηση των εμβολιασμών και δράσεων αγωγής υγείας στην κοινότητα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση