HomeHL-9Τύμπανα πολέμου στην Ουκρανία με «φόντο» τη βάση της Σούδας

Τύμπανα πολέμου στην Ουκρανία με «φόντο» τη βάση της Σούδας

Μεταφορά δυνάμεων εξετάζουν οι ΗΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο «τραπέζι» των αμερικανικών σχεδιασμών είναι η αξιοποίηση της βάσης της Σούδας, ίσως και του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, σε περίπτωση εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αυτό αποκαλύπτει στενός συνεργάτης του Μπάιντεν, Μάικλ Κάρπεντερ, μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) με έδρα την Βιέννη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Η Σούδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά αεροναυτικών δυνάμεων και η Αλεξανδρούπολη για τη μεταφορά δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη. Ενισχύουμε την αποτρεπτική μας ισχύ μαζί με τους Έλληνες φίλους μας» αναφέρει ο Αμερικανός διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κόλπος της Σούδας δεν είναι μυστικό ότι αποτελεί ένα από τα βασικά στρατηγικά μας πλεονεκτήματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Κάνουμε πολλά άλλα πράγματα. Συνεργαζόμαστε στενά και για την ενεργειακή ασφάλεια. Παρεμπιπτόντως, οποιαδήποτε κρίση στην Ουκρανία είναι επίσης πιθανό να είναι και μια ενεργειακή κρίση και επομένως πρέπει να συντονίσουμε τις ενέργειές μας και ως προς αυτό το ενδεχόμενο. Ολα αυτά θα είναι πάνω στο τραπέζι σε περίπτωση κρίσης. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα φτάσουμε ώς εκεί» κατέληξε ο Μάικλ Κάρπεντερ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση