HomeHL-9«Ελπίς»: Στον πάγο η Κρήτη – Πότε αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας -photos, vid

«Ελπίς»: Στον πάγο η Κρήτη – Πότε αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας -photos, vid

Σφοδρή βαρυχειμωνιά πλήττει το νησί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο έλεος της… κακοκαιρίας «Ελπίς» βρέθηκε από το βράδυ του Σαββάτου η Κρήτη δημιουργώντας ένα βαρύ χειμωνιάτικο τοπίο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας ήταν χιονόπτωση και τσουχτερό κρύο ενώ δεν είναι λίγες οι περιοχές που ντύθηκαν στα… λευκά.

Μάλιστα, ακόμα και το κέντρο του Ηρακλείου… άσπρισε. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής έκανε την εμφάνισή του το χιονόνερο αλλά και το χαλάζι. Μάλιστα, όπως φαίνεται όλοι οι δρόμοι… άσπρισαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους δρόμους δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα ή πεζοί και μόνο οι εργαζόμενοι βρίσκονται στις δουλειές τους.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Οι χιονοπτώσεις στην Κρήτη θα συνεχιστούν το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης 24-25/01 αντίστοιχα, με τα καιρικά φαινόμενα να είναι έντονα κατά περιόδους, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδο.

Ύφεση των φαινόμενων αναμένεται από τις βραδινές ώρες της Τρίτης 25/01.

Δείτε φωτογραφίες από το κέντρο του Ηρακλείου:

Χιόνια στον Άγιο Τίτο και τον Άγιο Μηνά

Ακόμα και ο Άγιος Τίτο αλλά και ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Μηνά… άσπρισαν καθώς και αρκετές πλατείες που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Δείτε τις εικόνες από τον Άγιο Τίτο, που τράβηξε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Αριστοτέλης Σκουντάκης:

agios_minas_xionia_kakokairia agios_minas_xionia_kakokairia2 agios_minas_xionia_kakokairia3 Εγκλωβίστηκαν στα χιόνια αυτοκίνητα – Κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική

Δεν έλειψαν τα μικροπροβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας στην Κρήτη. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πως μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής είχαν εγκλωβιστεί περίπου δέκα επιβάτες αυτοκινήτων στα χιόνια.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, πρόκειται για επτά άτομα στο Ρέθυμνο, και μία οδηγό με τα ανήλικα παιδιά της στην ενδοχώρα του Ηρακλείου.

Και στα δύο περιστατικά κλήθηκε η πυροσβεστική που απεγκλώβισε τους επιβάτες.

Δύσκολη εφημερία για το Βενιζέλειο με τα χιόνια στη λεωφόρο Κνωσού

Με δυσκολία και ιδιαίτερη προσοχή γινόταν η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Κνωσού αφού η πυκνή χαλαζόπτωση δυσχέρανε την κυκλοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, συνεργεία του δήμου περνούσαν από το σημείο ώστε να καταφέρουν να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό.

Σημειώνεται ότι ήταν αδήριτη ανάγκη η πρόσβαση προς το Βενιζέλειο να παραμείνει ελεύθερη καθώς το νοσοκομείο εφημέρευε μέχρι τις 8 το πρωί της Δευτέρας.

xionia_knosou_kakokairia xionia_knosou_kakokairia-1 xionia_knosou_kakokairia-2

Στον Εσταυρωμένο για rapid test παρά τη βαρυχειμωνιά

Στην ουρά για rapid test στήθηκαν γονείς και παιδάκια.

Παρά τη βαρυχειμωνιά και το δριμύ ψύχος από νωρίς το πρωί γονείς μαζί με τους λιλιπούτειους μαθητές βρέθηκαν στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου στον Εσταυρωμένο.

rapid_test_paidakia3 rapid_test_paidakia4 rapid_test_paidakia2 rapid_test_paidakia

Ονειρικό τοπίο στον Νιπιδιτό – 15 εκατοστά το χιόνι

Μαγευτικό είναι το χειμωνιάτικο τοπίο μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς» στον Νιπιδιτό Πεδιάδας.

Το χιόνι αγγίζει πλέον τα 10-15 εκατοστά στην ευρύτερη περιοχή και μετά την σφοδρή χιονόπτωση σπίτια, αυτοκίνητα, πλατείες και δρόμοι έχουν ντυθεί στα λευκά.

Στα… λευκά πολλές περιοχές

Από το βράδυ του Σαββάτου έκανε την εμφάνισή του το φρέσκο χιόνι κυρίως στο Οροπέδιο Λασιθίου, τα Ανώγεια Ρεθύμνου, τον Ομαλό Χανίων και σε άλλες ορεινές περιοχές.

Από το πρωί της Κυριακής ξεκίνησαν οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές ενώ στα πεδινά κυριάρχησε το χιονόνερο και το χαλάζι.

Στους… δρόμους τα μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας  Κρήτης

Στους… δρόμους βρίσκονται τα μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας Κρήτης προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας για την ασφάλεια των πολιτών.

xionia-malebizioy2

Αξίζει να σημειωθεί ότι με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η διέλευση στα οδικά δίκτυα του Οροπεδίου Λασιθίου, του δήμου Μαλεβιζίου (από τον Κρουσώνα και μετά) καθώς και σε άλλες ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

xionia-mhxanhma

Χιόνια στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες του cretapost από το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι όπου χιόνισε ενώ η θερμοκρασία βρίσκεται υπό το μηδέν.

xionia-arkaloxori-logo

Οι σεισμόπληκτοι που ζουν στους οικίσκους προσπαθούν να ζεσταθούν με τα νέα θερμαντικά σώματα που τους χορήγησαν ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, η Περιφέρεια αλλά και η ανιδιοτελής καλοσύνη των ιδιωτών.

Φρέσκο χιόνι στο Οροπέδιο Λασιθίου

Στο Οροπέδιο Λασιθίου έριξε αρκετό χιόνι ντύνοντάς το στα… λευκά.

Η θερμοκρασία βρίσκεται υπό το μηδέν ενώ η οδήγηση, σύμφωνα και με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χιόνια σε Μαλεβίζι και Ρέθυμνο

Χιόνια έχουν πέσει και στις ορεινές περιοχές του δήμου Μαλεβιζίου αλλά και του Ρεθύμνου.

Χιόνια και στα Ανώγεια

Στα… λευκά έχουν ντυθεί και τα Ανώγεια με τους κατοίκους να έχουν ανάψει τα τζάκια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση