HomeHL-9Κακοκαιρία «Ελπίς»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Συνεχής ανανέωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χιόνια και τσουχτερό… κρύο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Ελπίς» που από χθες έχει κάνει την εμφάνισή της στην Κρήτη.

Εξαιτίας έντονων χιονοπτώσεων έχουν προκληθεί προβλήματα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου του νησιού ενώ δεν είναι λίγοι οι δρόμοι που έχουν κλείσει.

Στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας που πραγματοποιούν εργασίες για τον καθαρισμό τους.

Με ανακοίνωσή της η γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Κρήτης ενημερώνει τους οδηγούς για τους κλειστούς δρόμους οι οποίοι είναι οι εξής:

Νομός Ρεθύμνης:

  • Επαρχιακή οδός Πατσό –Αποστόλοι Δήμου Αμαρίου, θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης.
  • Επαρχιακή οδός Αμνάτο –Αρκάδι (Δήμος Ρεθύμνης), θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης.
  • Επαρχιακή οδός Γερακαρίου – Σπηλίου (Δήμου Αμαρίου), θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης.

Νομός Ηρακλείου:

  • Επαρχιακή οδός Χερσονήσου –Οροπεδίου Λασιθίου στο ύψος δ.ε. Κράσι, θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης.
  • Επαρχιακή οδός Γαζίου–Ανωγείων στο ύψος δ.ε. Γωνιές (Δήμου Μαλεβιζίου) θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης.
  • Αγροτικός δρόμος δ.ε Κρουσώνα προς δ.ε. Λιβάδι (Δήμου Μαλεβιζίου) θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Παράλληλα υπάρχουν αρκετά σημεία του οδικού δικτύου όπου η διέλευση γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων :

Νομός Λασιθίου:

  • Επαρχιακή οδός Αγίου Νικολάου – Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου από την τ.κ. Ζενίων μέχρι το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.
  • Επαρχιακή οδός Χερσονήσου – Οροπεδίου Λασιθίου από την τ.κ. Κράσι μέχρι το Δήμο Οροπέδιο Λασιθίου και εντός του Οροπεδίου.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση