HomeHL-9Κακοκαιρία: Πότε θα πέσουν χιόνια και στα πεδινά της Κρήτης

Κακοκαιρία: Πότε θα πέσουν χιόνια και στα πεδινά της Κρήτης

Υπό το μηδέν η θερμοκρασία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δευτέρα και Τρίτη αναμένεται να υπάρξει χιονόπτωση ακόμα και στα πεδινά της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Μιχάλη Καρακατσάνη, από αύριο θα υπάρξει αρχικά μία υποτροπή της κακοκαιρίας ωστόσο από το απόγευμα θα μπούμε σε νέο κύκλο χιονοπτώσεων.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Υποτροπή της κακοκαιρίας θα έχουμε αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στην Νότια Πελοπόννησο, την Αττική, την Ανατολική Στερεά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με ισχυρές χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (κυρίως οι ελάχιστες τιμές) και ενισχυμένους Βοριάδες.

Πιο αναλυτικά για το νησί μας η πρώτη μέρα της νέας (ψυχρής) εβδομάδας θα κυλίσει με αρκετή συννεφιά και κρύο, ενώ αρχικά τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση.

Από τις απογευματινές όμως ώρες της Δευτέρας φαίνεται πως η Κρήτη, στο σύνολο της, μπαίνει σε έναν νέο κύκλο με πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα με κορύφωση της κακοκαιρία το εικοσιτετράωρο της Τρίτης 25 Ιανουαρίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες Διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, μεταξύ των – 7 και 7 βαθμών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση