HomePost ItΣωκράτης Βαρδάκης: «Παντελής αδιαφορία του Υπουργείου Τουρισμού για τα προβλήματα της σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων»

Σωκράτης Βαρδάκης: «Παντελής αδιαφορία του Υπουργείου Τουρισμού για τα προβλήματα της σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων»

Xωρίς να υπάρξει καμία δέσμευση από πλευράς υπουργείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ασάφειες και χωρίς να υπάρξει καμία δέσμευση ως προς τον χρόνο και τον χώρο στέγασης των φοιτητών της σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων του Υπουργείου Τουρισμού στο Ηράκλειο, απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός στην από 14 Οκτωβρίου ερώτησή μας, που αφορούσε το χρονοδιάγραμμα των απαιτούμενων επισκευαστικών εργασιών στο κτίριο στο οποίο έως και την ημέρα του σεισμού στεγαζόταν η σχολή και την επιστροφή των σπουδαστών σε αυτό.

Για το συγκεκριμένο θέμα είχε κάνει παρέμβαση το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου και το Σωματείο Μαγείρων, Ζαχαροπλαστών και Λοιπού Προσωπικού Κουζίνας, τα περισσότερα μέλη του οποίου φοίτησαν στη συγκεκριμένη σχολή.

Η κατάσταση που περιγράφουν για τους σπουδαστές είναι απογοητευτική, καθώς προσπαθούν να ολοκληρώσουν τα μαθήματά τους διαδικτυακά, θεωρητικά και πρακτικά, τα οποία κάτω από άλλες συνθήκες θα γίνονταν σε εργαστήρια.

Μετά την κινητοποίηση τοπικών φορέων, φαίνεται ότι βρέθηκαν κάποιες αίθουσες του ΕΛΜΕΠΑ που μπορούν να στεγάσουν προσωρινά τους σπουδαστές.

Από την άλλη πλευρά, ο Υπουργός περιορίζεται στο να περιγράψει την καλή πρόθεση ανεύρεσης κατάλληλου χώρου στέγασης της σχολής, χωρίς να δίνει καμία απάντηση στα ερωτήματά μας για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών επισκευής του κτιρίου μετά το χαρακτηρισμό του ως “κίτρινο”, για τον χρόνο επιστροφής των σπουδαστών σε αυτό, αλλά και τις προθέσεις του Υπουργείου ως προς την αξιοποίησή του μετά τις απαραίτητες επισκευές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση