HomeΚΡΗΤΗΣταθμός η Κρήτη που υποδέχεται Κινέζους από τη Λιβύη

Σταθμός η Κρήτη που υποδέχεται Κινέζους από τη Λιβύη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για μία ακόμα φορά η Κρήτη αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην απομάκρυνση Κινέζων και άλλων ξένων υπηκόων που εγκαταλείπουν την Λιβύη.

Ήδη έχει ναυλωθεί το «Ελευθέριος Βενιζέλος» από την κυβέρνηση της Κίνας με σκοπό να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Κινέζοι από το πεδίο… μάχης.

 

Το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ αναμένουν το πράσινο φως από την κινεζική κυβέρνηση ώστε να προχωρήσουν στον απεγκλωβισμό 1000 κινέζων .Γι ΄αυτό το λόγο έχει ναυλωθεί το πλοίο της ΑΝΕΚ Βενιζέλος, το οποίο βρίσκεται στη Σαρδηνία. Μόλις δοθεί η εντολή το πλοίο θα πλεύσει -συνοδεία πολεμικού- στην Λιβύη για να επιβιβαστούν οι κινέζοι.

Η επιχείρηση ΑΓΗΝΩΡ που έγινε χθες ξεκίνησε περίπου στις 21.00 και ολοκληρώθηκε στη 1.05. Όλα πήγαν καλά, η μεταφορά των εγκλωβισμένων έγινε με φουσκωτά και το μοναδικό εμπόδιο ήταν ο καιρός που για κάποια ώρα δεν ήταν ευνοϊκός.

Επιστρέφουν με ασφάλεια οι Έλληνες από τη Λιβύη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία τις πρώτες πρωινές ώρες, η επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών από το λιμάνι της Τρίπολης Λιβύης. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τη φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ» με την υποστήριξη οργανικού ελικοπτέρου και κατάλληλα εξοπλισμένης ομάδας της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Στη φρεγάτα έχουν επιβιβαστεί 186 συνολικά πολίτες εκ των οποίων 77 είναι από Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της ελληνικής Πρεσβείας), 12 από Κύπρο, 78 από Κίνα, 10 από Ηνωμένο Βασίλειο, 7 από Βέλγιο, 1 από Ρωσία και 1 από Αλβανία (δείτε εδώ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση