HomeHL-9ΚΙΝΑΛ: Αυτοί είναι οι εκπρόσωποι Τύπου που επέλεξε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΚΙΝΑΛ: Αυτοί είναι οι εκπρόσωποι Τύπου που επέλεξε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Όλα τα νέα πρόσωπα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια ομάδα σαραντάρηδων με έντονο άρωμα γυναίκας και ένα φρέσκο δίδυμο στην ενημέρωση επέλεξε ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοινώνοντας τα πρόσωπα που στελεχώνουν το επιτελείο του στο ΚΙΝΑΛ.

Όλα τα στελέχη ανήκουν στη γενιά του Νίκου Ανδρουλάκη, δείγμα της διάθεσης ανανέωσης που θέλει να εμφυσήσει στη Χ. Τρικούπη, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί και προεκλογικά. Τα πρόσωπα που επελέγησαν αποτελούν προσωπικές επιλογές του προέδρου του ΚΙΝΑΛ και επιβεβαιώνουν πλήρως τα ρεπορτάζ του iefimerida.gr.

Δικηγόροι, νέοι και φρέσκα πρόσωπα οι εκπρόσωποι Τύπου

Στον τομέα της ενημέρωσης, ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε δύο δικηγόρους οι οποίοι είναι νέα πρόσωπα στην κεντρική πολιτική σκηνή, αν και διαθέτουν εμπειρία ενασχόλησης με τα κοινά.

Όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το iefimerida.gr , εκπρόσωπος Τύπου αναλαμβάνει ο δικηγόρος Δημήτρης Μάντζος ο οποίος ήταν διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ επί προεδρίας Γεννηματά.

Αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου ορίστηκε η επίσης δικηγόρος στο επάγγελμα, Αναστασία Σιμητροπούλου η οποία έχει διατελέσει αντιδήμαρχος και δημοτική σύμβουλος στον Άλιμο.

Έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή της Αθήνας και από τον Σεπτέμβριο του 2007 είναι μάχιμη δικηγόρος με δικηγορικό Γραφείο στο Καλαμάκι. Κατάγεται από τη Σπάρτη Λακωνίας και είναι μέλος τρίτεκνης οικογένειας.

Εκλέγεται δημοτική Σύμβουλος από το 2010 και επί δημαρχίας Ανδρέα Κανδύλη, διετέλεσε αντιδήμαρχος Διοικητικών – Κοινωνικών Υπηρεσιών & Νομικής Υπηρεσίας.

Προσωπικές επιλογές Ανδρουλάκη

Και οι δύο αποτελούν προσωπικές επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη, χωρίς να έχουν όλα αυτά τα χρόνια προσωπική επαφή μαζί του.

Οι πρώτες κρούσεις στους δύο έγιναν μέσα στις γιορτές. Η πρόταση στον Δημήτρη Μάντζο, έγινε σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr στις αρχές του νέου έτους.

Στην επιλογή του εκτιμήθηκε η καλή εικόνα που είχε στην ΚΟ και οι θετικές εισηγήσεις από βουλευτές.

Όπως λένε συνεργάτες του προέδρου του ΚΙΝΑΛ εκτός από τον τεχνοκρατικό, σοβαρό και τεκμηριωμένο λόγο του κ. Μάντζου, έπαιξε σημαντικό ρόλο επίσης το γεγονός ότι είναι ένα οικείο πρόσωπο ενώ παράλληλα συμβολίζει και την ενότητα, καθώς αποτελεί συνέχεια, ως στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, στο κόμμα.

«Ως πιστός στρατιώτης της παράταξης, είπα το «ναι» μετά από σκέψη και χάρηκα πολύ που μπορώ να βοηθήσω από αυτό το κομβικό πόστο» λέει στο iefimerida.gr ο κ. Μάντζος.

Επίσης ανακοινώθηκαν:

Διευθύντρια Πολιτικού Γραφείου προέδρου ΚΙΝΑΛ

Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Ν. Ανδρουλάκη αναλαμβάνει η Ελένη Αναστασίου, όπως είχε γράψει το iefimerida.

Eχει διατελέσει (2015) μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ και διατηρεί στενές φιλικές και οικογενειακές σχέσεις ετών, τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της με τον κ. Ανδρουλάκη.

Υπεύθυνη Ανθρώπινων Πόρων

Η Μάρα Κουκουδάκη, αναλαμβάνει υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού του ΚΙΝΑΛ ,όπως είχε προαναγγείλει το iefimerida.gr.

Η θέση αυτή έχει να κάνει με την αξιολόγηση στελεχών, (το περίφημο HR) ρόλο που παραδοσιακά στα κόμματα παίζει ο διευθυντής, εν προκειμένω ο Νίκος Σαλαγιάννης, ο οποίος προφανώς θα παραμείνει και θα έχει τον έλεγχο στα οικονομικά και διοικητικά του κόμματος.

Στόχος της νέας ηγεσίας είναι να προκηρύξει διαγωνισμό για θέσεις μετακλητών, επιστημόνων κλπ που θα στελεχώσουν το κόμμα σε εξειδικευμένους τομείς -πρακτική που είχε ακολουθήσει και το «Ποτάμι».

Το «σκάουτινγκ» γι’ αυτά τα πρόσωπα (όχι φυσικά για τα πολιτικά στελέχη) σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό, καθώς και την αξιολόγηση των βιογραφικών θα κάνει ο υπεύθυνος του Ανθρώπινου Δυναμικού.

Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Το παζλ συμπλήρωσης των κενών θέσεων-κλειδιά στην Χ. Τρικούπη ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ.

Πρόκειται για τον Θανάση Γλαβίνα, δικηγόρο από τη Θεσσαλονίκη, γιο του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ιωάννη Γλαβίνα ο οποίος διετέλεσε βουλευτής από το 1981 ως το 1996. Ο Θανάσης Γλαβίνας, είναι από τους ανθρώπους που «έτρεξαν» προεκλογικά, την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη.

Υπεύθυνος αυτοοργάνωσης

Αναλαμβάνει ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας. Η θέση είχε προταθεί στον Στέφανο Ξεκαλάκη, αλλά δεν την αποδέχθηκε.

Ο σχεδιασμός είναι να υπάρξει ένας άνθρωπος ο οποίος να οργανώσει – με βάση το μητρώο των 270.000 μελών και φίλων που πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ – τις εκλογές οργάνων της βάσης του κόμματος.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση