HomeΕΛΛΑΔΑΜιχάλης Κατρίνης: Είναι ώρα να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ελληνική αμυντική βιομηχανία

Μιχάλης Κατρίνης: Είναι ώρα να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ελληνική αμυντική βιομηχανία

Ο κ. Κατρίνης υπογράμμισε ότι «κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι στη συμφωνία δεν υπάρχει πρόβλεψη είτε συμπαραγωγής ή εκχώρησης μέρους του κατασκευαστικού έργου στην ελληνική αμυντική βιομηχανία».

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η αγορά και η άφιξη στην Ελλάδα των πρώτων 6 Rafale δεν προσφέρεται ούτε για επικοινωνιακές φιέστες, ούτε για κομματική εκμετάλλευση», ανέφερε σε δήλωσή του ο Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και προσέθεσε: «Η άμυνα της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και το Κίνημα Αλλαγής, έχοντας το DNA τολυ ΠΑΣΟΚ, το γνωρίζει πολύ καλά.

Για αυτό και οι επιλογές της παράταξης ήταν και είναι πάντοτε επιλογές ευθύνης».

Ο κ. Κατρίνης επισήμανε μεν ότι η αποτρεπτική ισχύς της Πολεμικής μας Αεροπορίας αλλά και της άμυνας της χώρας, ενισχύεται σημαντικά με την παρουσία των νέων και σύγχρονων αεροσκαφών, ωστόσο υπογράμμισε ότι «κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι στη συμφωνία δεν υπάρχει πρόβλεψη είτε συμπαραγωγής ή εκχώρησης μέρους του κατασκευαστικού έργου στην ελληνική αμυντική βιομηχανία».

Υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει μείνει στα λόγια σχετικά με την ελληνική αμυντική βιομηχανία, δημιουργώντας εμπόδια ακόμα και σε επενδυτικές πρωτοβουλίες που μπορούν να δώσουν προοπτική στη ναυπηγική και αμυντική βιομηχανία, την ίδια ώρα που η Τουρκία έχει επενδύσει στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ κατέθεσε προτάσεις για να γίνει η Ελλάδα ισχυρή και ανταγωνιστική στην αμυντική βιομηχανία.

Συγκεκριμένα πρότεινε:

– Κάθε προμήθεια οπλικού συστήματος πρέπει να συνδυάζεται με συμφωνία που θα εκχωρεί μέρος του κατασκευαστικού έργου στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

– Οφείλουμε να επενδύσουμε στην έρευνα και στην ανάπτυξη νέων οπλικών συστημάτων, μέσα από την ελληνική αμυντική βιομηχανία και σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα και εταιρείες νέας τεχνολογίας.

– Το ναυπηγικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού, πρέπει να υλοποιηθεί στα ελληνικά ναυπηγεία.

«Χρειάζεται όμως μια κυβέρνηση που να διαθέτει ισχυρή βούληση», κατέληξε ο Μιχάλης Κατρίνης.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση