HomeHL-WorldΟ καιρός… τρελάθηκε, στα λευκά από το χιόνι η έρημος Σαχάρα

Ο καιρός… τρελάθηκε, στα λευκά από το χιόνι η έρημος Σαχάρα

Είναι η πέμπτη φορά που το «στρώνει» σε βάθος 42 ετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κι όμως… χιόνισε στην έρημο Σαχάρα και οι φωτογραφίες που απεικονίζουν το «εξωπραγματικό» τοπίο κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου.

Η θερμοκρασία έπεσε σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδά την περασμένη Δευτέρα στην ευρύτερη περιοχή της Αλγερίας, με αποτέλεσμα να χιονίσει και να το στρώσει στην πόλη Άιν Σέφρα στα βορειοδυτικά της χώρας.

Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο, δεδομένου των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη Σαχάρα. Μάλιστα, αυτή είναι η πέμπτη φορά τα τελευταία 42 χρόνια που οι κάτοικοι έχουν δει χιόνια. Συγκεκριμένα, οι τέσσερις προηγούμενες χρονιές ήταν το 1979, 2016, 2018 και το 2021.

Η πόλη Άιν Σέφρα γνωστή ως τις «Πύλες της Ερήμου» βρίσκεται περίπου σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τη θάλασσα και περιτριγυρίζεται από την Οροσειρά του Άτλαντα.

Η έρημος Σαχάρα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αφρικής και έχει υποστεί αλλαγές στη θερμοκρασία και την υγρασία τα τελευταία εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Αν και η Σαχάρα είναι πολύ ξηρή σήμερα, αναμένεται να γίνει ξανά πράσινη σε περίπου 15.000 χρόνια.

spl5285088_006

spl5285088_001

protothema.gr
Φωτογραφίες: SPLASHNEWS/IDEAL IMAGE

Διαφήμιση
Διαφήμιση