HomeΕΛΛΑΔΑΠαρασκευής: Γιατί η Επιτροπή εισηγήθηκε την παράταση των μέτρων κατά μία εβδομάδα

Παρασκευής: Γιατί η Επιτροπή εισηγήθηκε την παράταση των μέτρων κατά μία εβδομάδα

Tα κρούσματα και οι λεγόμενοι σκληροί δείκτες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην εξέλιξη της πανδημίας αλλά και στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Παρασκευής μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα», στον Real Fm 107,1.

Η επιδημιολογική εξέλιξη είναι μεν αισιόδοξη, αλλά τα κρούσματα και οι λεγόμενοι σκληροί δείκτες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, τόνισε ο κ. Παρασκευής υπογραμμίζοντας πως οι αριθμοί των διασωληνωμένων και των θανάτων «βάρυναν» ουσιαστικά στην απόφαση της επιτροπής να εισηγηθεί την παράταση των περιοριστικών μέτρων κατά μία εβδομάδα.

Ωστόσο ο κ. Παρασκευής επισήμανε πως καταγράφεται μικρή αποκλιμάκωση στις ΜΕΘ, προσθέτοντας πως το 50% των νοσηλειών στις απλές κλίνες οφείλεται στη μετάλλαξη Όμικρον.

Για τους θανάτους ανέφερε πως κατεξοχήν αφορούν σε προηγούμενες νοσηλείες λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Και προειδοποίησε ότι η ήπια νόσηση την οποία προκαλεί η Όμικρον «δεν πρέπει να παρερμηνεύεται και δεν πρέπει θεωρείται πως είναι ακίνδυνη ειδικά για τους ανεμβολίαστους».

Επίσης, ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας- Προληπτικής Ιατρικής αναφέρθηκε στα συμπτώματα της Όμικρον, αλλά και στους εμβολιασμούς.

Πηγή: grtimes.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση