HomeΕΛΛΑΔΑΠροθεσμία για να απολογηθεί στις 18 Φεβρουαρίου έλαβε ο Κώστας Βαξεβάνης

Προθεσμία για να απολογηθεί στις 18 Φεβρουαρίου έλαβε ο Κώστας Βαξεβάνης

Προθεσμία έλαβε από την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου για τις 16 Φεβρουαρίου ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης, ο οποίος επίσης κατηγορείται στην υπόθεση. Τι είπε σε δήλωσή του ο Κ. Βαξεβάνης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προθεσμία για τις 18 Φεβρουαρίου έλαβε προκειμένου να απολογηθεί ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος είχε κληθεί σε απολογία για την υπόθεση της Novartis από την ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου.

Έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση του δημοσιογράφου περί τα 200 άτομα, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, Χρήστος Σπίρτζης, Χρήστος Γιαννούλης, Γιώργος Τσίπρας, Νίκος Παππάς, Κώστας Μπάρκας, ο τομεάρχης Εσωτερικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Κώστας Ζαχαριάδης, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας και ο Λευτέρης Κρέτσος.

Ο Κώστας Βαξεβάνης κατηγορείται για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας, συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και εγκληματική οργάνωση-συμμορία.

Προθεσμία έλαβε από την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου για τις 16 Φεβρουαρίου ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης, ο οποίος επίσης κατηγορείται στην υπόθεση.

Βαξεβάνης: Να πάω εθελοντικά φυλακή για να ησυχάσει ο κ. Μητσοτάκης!

«Αυτό που γίνεται είναι πρωτοφανές για μια Ευρωπαϊκή χώρα, δηλαδή να διώκονται δημοσιογράφοι για δημοσιεύματα. Να κάνουμε δηλαδή δίκη προθέσεων της πηγής που έδωσε το δημοσίευμα η οτιδήποτε σχετικό», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο δημοσιογράφος.

Οπως αναφέρει, «για να μην λέμε πολλά, επειδή έχει καταλάβει ο κόσμος νομίζω ότι για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία και για να μην ξεφτιλίζεται και η Ελληνική δικαιοσύνη και η Δημοκρατία, καλό θα είναι να γίνει αυτό που έγραψα την Κυριακή, δηλαδή να πάω εθελοντικά φυλακή να ησυχάσει ο κύριος Μητσοτάκης.

»Δέχομαι λοιπόν, να πάω εθελοντικά φυλακή να μην ξεφτιλίζεται η Ελληνική δικαιοσύνη, να μην ξεφτιλίζεται η χώρα παγκοσμίως, να ησυχάσει και ο κύριος Μητσοτάκης, αν θέλει και βασανιστήρια στην φυλακή θα τα υπομείνω, αν θέλει να βάλει και κάμερες να το κάνει ριάλιτι με χορηγό Novartis ή Siemens αν προτιμά να το κάνει.

Αν θέλει να βάλει και τον φίλο του, τον Νίκο Γεωργιάδη να βλέπει να ευχαριστιέται, σ’όλα μέσα. Αλλά με μια προϋπόθεση, να δεχτεί να δώσει μια συνέντευξη, σε εμένα και όχι στα προστατευόμενα μέσα.

»Αυτό που γίνεται σήμερα είναι ένα μάθημα δημοκρατίας σε μία εποχή που πιστεύουμε ότι όλα είναι ήσυχα και μπορούν και θέλουν να επιβάλουν ότι σκέφτονται και ότι επιβάλουν καθημερινά. Αυτό που γίνεται με εμένα, δεν αφορά εμένα.

Αυτό που γίνεται εναντίον μου, δεν αφορά εμένα. Αλλά και αυτό που γίνεται εδώ με την παρουσία σας και την συμπαράσταση του κόσμου δεν αφορά εμένα, αφορά την Δημοκρατία.

Σας ευχαριστώ όλους, κι αυτούς που ήσαστε εδώ κι αυτούς που ήσαστε στα σπίτια και στέλνετε μηνύματα αλληλεγγύης και τους συναδέλφους και τις οργανώσεις απ΄όλο τον κόσμο που βγάζουν ανακοινώσεις γιατί καταλαβαίνουν ότι είναι μια δίωξη παραληρηματική, έτσι την είπαν οι ρεπόρτερ χωρίς σύνορα, το διεθνές τμήμα.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους. Η χώρα είναι δικιά μας παιδιά δεν είναι ούτε της διαπλοκής ούτε της δικαιοσύνης που εξυπηρετεί εντολές.»

»Επειδή βλέπω πολιτικά πρόσωπα, συναδέρφους, προσωπικότητες, απλό κόσμο και από χθες γίνεται μία προσπάθεια ενοχοποίησης των ανθρώπων γιατί κόμματα υποστηρίζουν τον Βαξεβάνη και ότι είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.
»Ακούστε η νομολογία της ΕΣΔΑ προβλέπει ότι ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κρίνει και τη δικαιοσύνη και τις αποφάσεις και τα πρόσωπα. Η Ελλάδα μάλιστα έχει καταδικαστεί μετά από προσφυγή Έλληνα δικηγόρου γι’αυτό.

Συνεπώς είναι συνταγματικό δικαίωμα και υποχρέωση του κάθε ανθρώπου να λέει την άποψή του και να κρίνει. Δεν είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Παρέμβαση στη Δικαιοσύνη είναι να στέλνει ο κύριος Μητσοτάκης τους βουλευτές του για να καταθέσουν στο δικαστήριο υπέρ του συμβούλου και φίλου του παιδεραστή, Νίκου Γεωργιάδη. Αυτό είναι παρέμβαση.»

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση