HomePost ItΣύσκεψη σωματείων υγείας την Τρίτη 25 Ιανουαρίου

Σύσκεψη σωματείων υγείας την Τρίτη 25 Ιανουαρίου

Στην παλιά Λαχαναγορά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύσκεψη θα πραγματοποιήσουν τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων την Τρίτη 25 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στην παλιά Λαχαναγορά στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα η κατάσταση παραμένει ίδια. Το μεγάλο κύμα διασποράς του κορονοϊού φέρνει τεράστια πίεση στα νοσοκομεία αφού τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν ανταποκρίνονται σε ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Παρά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς περί «θωράκισης του ΕΣΥ» – που διαψεύδονται από τη μείωση του αριθμού των μονίμων εργαζομένων στις δημόσιες δομές Υγείας, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στην Υγεία και του κονδυλίου για την αντιμετώπιση της επιδημίας – η πραγματικότητα είναι ότι τα δημόσια νοσοκομεία, το ένα μετά το άλλο, «πλημμυρίζουν» από ασθενείς COVID-19 και κινδυνεύουν να μετατραπούν σε νοσοκομεία «μιας νόσου».

Η επαναλειτουργία της δεύτερης κλινικής covid στο ΠΑΓΝΗ δημιουργεί μεγάλη πίεση στο ήδη κουρασμένο υγειονομικό προσωπικό. Αντί όμως για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας με επείγουσες προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων, η κυβέρνηση επιμένει να κρατά σε αναστολή εργασίας περισσότερους από 6000 εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα η επικίνδυνη οδηγία του ΕΟΔΥ επιβάλλει την επιστροφή στην εργασία (ακόμη και σε τμήματα με ασθενείς ευπαθών ομάδων) νοσούντων υγειονομικών μετά από 5ήμερη καραντίνα, διευκολύνοντας την ήδη μεγάλη ενδονοσοκομειακή διασπορά.

Στο ΠΑΓΝΗ όπου παραμένουν κενές περισσότερες από 550 οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι είναι σε καραντίνα (χωρίς να έχει γίνει έλεγχος του υπόλοιπου προσωπικού), υπάρχουν ακόμη συνάδελφοι που είναι σε αναστολή εργασίας και  περισσότεροι από 300 συμβασιούχοι συνάδελφοι κινδυνεύουν με απόλυση τον Μάρτιο.

Ταυτόχρονα, αντί για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό για να εξασφαλισθεί συστηματικός δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος για SARS-CoV-2, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αναγκάζονται να χρυσοπληρώνουν και να ταλαιπωρούνται, ενώ η κυβέρνηση κυριολεκτικά μας «κοροϊδεύει» με δηλώσεις για δήθεν «τα φθηνότερα test» και με «επιβολή πλαφόν».

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία πρέπει να δυναμώσουν την οργάνωση και τον αγώνα με επίκεντρο τα μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία. Ότι έχουμε καταφέρει εδώ και δυο χρόνια, το έχουμε καταφέρει με τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί σε σύσκεψη την Τρίτη 25 Ιανουαρίου στις 6μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου στην παλιά λαχαναγορά όλα τα εργατικά σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την οργάνωση του αγώνα με σκοπό την διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων προστασίας και συνθηκών στους χώρους εργασίας, στα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση