HomeCity GuideΟ ζωγράφος Αλέκος Λεβίδης στο Heraklion Arts and Culture

Ο ζωγράφος Αλέκος Λεβίδης στο Heraklion Arts and Culture

Διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια ξεχωριστή ξενάγηση στο «Κελί»  του ζωγράφου Αλέκου Λεβίδη έρχεται στο διαδικτυακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου –  Heraklion Arts and Culture.  Ο Αλέκος Λεβίδης μας ανοίγει το εργαστήριο του και μας μιλάει για την τέχνη στην εποχή μας, στο πλαίσιο των ντοκιμαντέρ του Heraklion Arts and Culture «Έλληνες Εικαστικοί Καλλιτέχνες – Η τέχνη μέσα στην κοινωνία της πανδημίας».

Η on line πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 στις 21:15 στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/hb2BgLXX2bM ενώ αμέσως μετά την πρώτη προβολή του θα παραμείνει διαθέσιμο, on demand, στη ζώνη θέασης «Το κελί του καλλιτέχνη».

Μέσα από αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται το έργο σύγχρονων εικαστικών που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, τόσο σε ότι αφορά στις ηλικίες τους, όσο και στον τρόπο δουλειάς τους και στα μέσα που χρησιμοποιούν.  Η παρουσίαση γίνεται μέσα από τα δικά τους λόγια και με τρόπο που τους δίνει την άνεση να επικοινωνήσουν την εργασία τους, όπως οι ίδιοι τη βιώνουν.

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στο ατελιέ των καλλιτεχνώ, ώστε τα έργα που έχουν σε εξέλιξη ή ολοκληρωμένα να αποτελούν το καλύτερο μάρτυρα για το ύφος και τη ιδιαίτερη “υπογραφή” τους.

Ο Αλέκος Λεβίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Σπούδασε σκηνοθεσία θεάτρου στο Παρίσι και αρχιτεκτονική στη Γενεύη. Από το 1971 μέχρι σήμερα ζει και εργάζεται ως ζωγράφος στην Αθήνα. Έχει πραγματοποιήσει είκοσι εννέα ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό ομαδικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ακόμα, έχει ασχοληθεί με την τοιχογραφία, τα σκηνικά θεάτρου και την εικαστική επιμέλεια βιβλίων.  Το ζωγραφικό του έργο πλαισιώνεται από συγγραφικά εγχειρήματα, που αφορούν την ιστορία, τη θεωρία και την επιτέλεση της ζωγραφικής.

Συντελεστές

Σκηνοθέτης: Χρήστος Τόλης | Οπερατέρ: Μαρίλη Ζάρκου | Μοντάζ – Post|VFX: Γιάννης Ντουσιόπουλος | Αρχισυνταξία: Δήμητρα Σιούκα | Διεύθυνση Παραγωγής: Αλέξανδρος Κορομηλάς | Οργάνωση Παραγωγής: Sub Urban Images & Soundscapes

Παραγωγή: Δήμος Ηρακλείου -Αντιδημαρχία Πολιτισμού

Για εγγραφή στο Heraklion Arts and Culture ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2Ym3OSb

Διαφήμιση
Διαφήμιση