HomeΕΛΛΑΔΑΚαιρός: “Έρχεται” ψυχρή εισβολή

Καιρός: “Έρχεται” ψυχρή εισβολή

Θα επηρεαστεί και η Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία, οι ψυχρές αέριες μάζες αναμένονται από την Παρασκευή και θα επηρεάσουν σχεδόν όλη την επικράτεια, το Σαββατοκύριακο. Το τμήμα της χώρας που φαίνεται ότι θα επηρεαστεί περισσότερο από το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού, είναι από το ύψος του Βόλου έως και την Κρήτη.

Όπως ανέφερε ο Τάσος Αρνιακός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η θερμοκρασία αναμένεται να κάνει μεγάλη “βουτιά” και σε ορισμένες περιοχές θα δείξει -14 και -15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση που θα αγγίζει και τα 9 μποφόρ, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμη και στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, θα σημειώνονται χιονοπτώσεις στην Αττική, από το βράδυ του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Δευτέρας, ανά διαστήματα. Περισσότερο χιόνι θα δουν κυρίως οι κάτοικοι στα βόρεια του νομού, ωστόσο, νιφάδες αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και στο κέντρο της Αθήνας.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει επιδείνωση από την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή σε μεγάλο μέρος της χώρας. Δείτε αναλυτικά:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-01-2022

Αρχικά στα δυτικά, τα νότια, το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στα υπόλοιπα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στο ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές, ενώ από τις βραδινές ώρες τοπικά στα βόρεια και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά από τις πρωινές ώρες στα βόρεια και από το απόγευμα στα κεντρικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της, ωστόσο στα βόρεια κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σημειώσει πτώση. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22-01-2022

Στα βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα, που πιθανώς στα ανατολικά να είναι πρόσκαιρα ισχυρά, από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στο Ιόνιο και πιθανώς στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, και μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν αρχικά δυτικοί 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, της τάξεως των 5 με 8 βαθμών, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23-01-2022 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 24-01-2022

Στα δυτικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, ενώ χιονοπτώσεις παροδικά πιο πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και η πτώση θα γίνει αισθητή και στα νότια. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση