HomeHL-EconomyΑπλήρωτοι έμειναν φόροι 750 εκατ. ευρώ το Νοέμβριο

Απλήρωτοι έμειναν φόροι 750 εκατ. ευρώ το Νοέμβριο

Πάνω από τα 110 δισ. ευρώ έφτασε το ληξιπρόθεσμο χρέος στην Εφορία τον Νοέμβριο. Συνολικά 4.138.985 φορολογούμενοι είχαν οφειλές στην εφορία. Υπό αναγκαστικά μέτρα βρίσκονται 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έσπασε το φράγμα των 110 δισ. ευρώ το ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογουμένων στο δημόσιο τον Νοέμβριο οπότε και προστέθηκαν απλήρωτοι φόροι 750 εκατ. ευρώ στα «βερεσέδια» της εφορίας.

Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι τον Νοέμβριο παλαιά και φρέσκα ληξιπρόθεσμα έφτασαν τα 110,171 δισ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 25 δισ. ευρώ έχει ήδη χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτο είσπραξης.

Και από τα υπόλοιπα όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλών είναι αμφίβολο εάν μπορεί να εισπραχθεί είτε με το καλό ( ρυθμίσεις) είτε με το κακό (κατασχέσεις).

Τον Νοέμβριο, οι απλήρωτοι φόροι ανήλθαν σε 750 εκατ. ευρώ, διογκώνοντας τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα από τις αρχές του 2021 στα 5,135 δισ. ευρώ από 4,385 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο. 4.138.985 φορολογούμενοι είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία με αισθητή μείωση σε σχέση με τον Οκτώβριο όταν οι ανοιχτοί λογαριασμοί αφορούσαν σχεδόν 4,3 εκατομμύρια φορολογουμένων.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία οι εισπρακτικοί μηχανισμοί της ΑΑΔΕ έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε 1,9 εκατομμύρια φορολογούμενους ενώ υπό αναγκαστικά μέτρα βρίσκονται 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι.
Έλενα Λάσκαρη
euro2day.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση