HomeΚΡΗΤΗΈγκλημα στην Κρήτη: Ανθρωποκτονία τελικά ο θάνατος του 29χρονου στις σκάλες

Έγκλημα στην Κρήτη: Ανθρωποκτονία τελικά ο θάνατος του 29χρονου στις σκάλες

Κρατούνται ένας 37χρονος και μία 37χρονη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πρώτο έγκλημα στην Κρήτη για το 2022 είναι γεγονός καθώς μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες των αρχών διαπιστώθηκε πως ο 29χρονος που εντοπίστηκε προ ημερών νεκρός στις σκάλες του σπιτιού του αποτελεί θύμα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, δράστης φαίνεται πως είναι ένας 37χρονος Μαροκινός ενώ για την υπόθεση κρατείται και μία 37χρονη από τη Ρουμανία.

Βρέθηκε νεκρός στις σκάλες του σπιτιού του

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής όταν ο 29χρονος Ιρακινός άνδρας εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στις σκάλες της εισόδου της πολυκατοικίας όπου έμενε στα Καμίνια του Ηρακλείου.

Ο άτυχος άνδρας δίπλα του είχε ένα μπουκάλι με αλκοόλ ενώ έφερε τραύμα στο κεφάλι του και μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση ενώ λίγη ώρα αργότερα κατέληξε.

Πώς έφτασαν οι αρχές από το δυστύχημα στο… έγκλημα

Η πρώτη αυτοψία που έγινε στον χώρο από τους αστυνομικούς του Α ΑΤ Ηρακλείου δεν πρόδιδε κάποια εγκληματική ενέργεια ωστόσο ένα κομμάτι του παζλ έλειπε με τους αστυνομικούς να μην παρατούν την υπόθεση και να συνεχίζουν την προανάκριση.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με χαμηλό αιματοκρίτη κάτι που σημαίνει ότι είχε χάσει πολύ αίμα. Η κηλίδα αίματος που βρέθηκε στα σκαλοπάτια όπου βρέθηκε σε μισολιπόθυμη κατάσταση δε δικαιολογούσε το χαμηλό αιματοκρίτη.

Οι αστυνομικοί του Α ΑΤ Ηρακλείου άρχισαν να ερευνούν κάθε πιθανή λεπτομέρεια έχοντας πάντα ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και της εγκληματικής ενέργειας και όπως φάνηκε στη συνέχεια οι υποψίες τους αυτές δικαιώθηκαν.

Όπως διαπιστώθηκε ο 29χρονος έμενε με μία 37χρονη από τη Ρουμανία στο συγκεκριμένο σπίτι στο Ηράκλειο.

Έπειτα από μία πληροφορία που έλαβαν οι αρχές, αποφάσισαν να πάνε στην Ιεράπετρα όπου βρισκόταν εκείνη την ώρα η 37χρονη.

Όταν έφτασαν εντόπισαν τόσον την ίδια όσο και τον 37χρονο Μαροκινό. Κατά την προανάκριση οι αρχές διαπίστωσαν πως ο 37χρονος είχε στήσει ενέδρα εκείνο το βράδυ στον 29χρονο έξω από το σπίτι του, τον αιφνιδίασε και τον χτύπησε με ένα ξύλινο γκλοπ.

Ο 29χρονος έπεσε στο σκαλοπάτι και χτύπησε το κεφάλι του ενώ λίγα λεπτά κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί βρήκαν το ξύλινο γκλοπ ενώ στα χέρια τους βρίσκονται τόσο ο 37χρονος – που κατηγορείται για ανθρωποκτονία – όσο και η 37χρονη που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία αλλά και αποσιώπηση του εγκλήματος.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάστηκε σήμερα (18.01.2022) υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος αλλοδαπού που διαπράχτηκε την 16.01.2022 σε περιοχή του δήμου Ηρακλείου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού και αλλοδαπής για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της υπόθαλψης εγκληματία και της παρασιώπησης εγκλήματος.
Ειδικότερα, την (16.01.2022) σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου εντοπίσθηκε ο αλλοδαπός τραυματισμένος στο κεφάλι σε είσοδο πολυκατοικίας, μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου υπέκυψε στα τραύματα του.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Α Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και αρμόδιο κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηρακλείου.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική προανάκριση που διενέργησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου καθώς την αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψε ότι αλλοδαπός είχε διαπράξει ανθρωποκτονία σε βάρος του αλλοδαπού .
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου αναζητήθηκε αλλοδαπός ο οποίος εντοπίσθηκε μαζί με αλλοδαπή στην Ιεράπετρα και εξεταζόμενος υπέδειξε ξύλινο γκλοπ που χρησιμοποίησε για την τέλεση της πράξης του το οποίο είχε αποκρύψει.
Η προανάκριση, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση