HomeΚΟΣΜΟΣΑυστραλία: «Στενάζει» υπό το βάρος της Όμικρον

Αυστραλία: «Στενάζει» υπό το βάρος της Όμικρον

Νέο «μαύρο» ρεκόρ ημερησίων θανάτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Αυστραλία κατέγραψε την πιο θανατηφόρα μέρα της εξαιτίας του κορονοϊού την Τρίτη, καθώς το ξέσπασμα της παραλλαγής Όμικρον συνεχίζει να ανεβάζει τα ποσοστά νοσηλείας σε επίπεδα ρεκόρ, ακόμη και αν οι καθημερινές λοιμώξεις μειώθηκαν ελαφρώς.

Η Αυστραλία αντιμετωπίζει το χειρότερο κύμα της COVID-19, που τροφοδοτείται από την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού, η οποία στέλνει περισσότερους ανθρώπους σε νοσοκομεία και εντατική φροντίδα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη στιγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Συνολικά καταγράφηκαν 77 θάνατοι, ξεπερνώντας το προηγούμενο εθνικό υψηλό των 57 που καταγράφηκε την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

«Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για την πολιτεία μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Dominic Perrottet κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου, καθώς η πολιτεία ανέφερε 36 θανάτους, ένα «μαύρο» ρεκόρ για την περιοχή.

Μόνο τέσσερις από αυτούς που πέθαναν στη Νέα Νότια Ουαλία είχαν λάβει την αναμνηστική τους δόση του εμβολίου, κάτι που ώθησε τους υγειονομικούς αξιωματούχους της πολιτείας να παροτρύνουν τους ανθρώπους να αποφύγουν τις καθυστερήσεις και να λάβουν την τρίτη δόση τους σύντομα. Τριάντα τρεις είχαν λάβει διπλή δόση.

«Πρέπει να υπάρχει μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης για την λήψη των αναμνηστικών δόσεων», δήλωσε ο επικεφαλής υγείας της Νέας Νοτίου Ουαλίας, Kerry Chant. «Για την Όμικρον, γνωρίζουμε ότι η προστασία είναι χαμηλότερη και χρειαζόμαστε αυτήν την ενίσχυση για να έχουμε αυτό το υψηλότερο επίπεδο προστασίας».

Εν μέσω αυξανόμενων νοσηλειών, η πολιτεία της Βικτόρια ανακοίνωσε την Τρίτη έναν «καφέ κωδικό» στα νοσοκομεία, που συνήθως προορίζεται για βραχυπρόθεσμα επείγοντα περιστατικά και δίνει στα νοσοκομεία τη δυνατότητα να ακυρώσουν τις μη επείγουσες υπηρεσίες υγείας και να αναστείλουν τις άδειες του προσωπικού.

Για να βοηθήσει τα δημόσια νοσοκομεία να αντεπεξέλθουν, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει ένα σχέδιο για ιδιωτικά νοσοκομεία που θα παρέχουν έως και 57.000 νοσηλευτές και περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους σε περιοχές που έχουν πληγεί από την Όμικρον σε όλη τη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ.

Το Κουίνσλαντ ανακοίνωσε ότι κανένας από τους 16 νεκρούς του που καταγράφηκαν την Τρίτη στην πολιτεία δεν είχε λάβει ενισχυτικά εμβόλια. Από τα 45 άτομα που έχουν πεθάνει στην πολιτεία λόγω του COVID-19 από τις 13 Δεκεμβρίου, μόνο ένας είχε λάβει την τρίτη δόση του.

«Παρακαλώ λάβετε την αναμνηστική σας δόση, γνωρίζουμε ότι κάνει τη διαφορά», είπε η υπουργός Υγείας της πολιτείας, Ιβέτ Ντ’Αθ.

Περίπου 73.000 νέες μολύνσεις αναφέρθηκαν την Τρίτη, από το υψηλό των 150.000 την περασμένη Πέμπτη. Μέχρι στιγμής, η Αυστραλία έχει αναφέρει περίπου 1,6 εκατομμύρια μολύνσεις από την έναρξη της πανδημίας, εκ των οποίων περίπου 1,3 εκατομμύρια ήταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Οι συνολικά θάνατοι ανήλθαν στους 2.776.

Eleftherostypos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση