HomeHL-GreeceΤέταρτη δόση εμβολίου: Την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους ανοσοκατεσταλμένους

Τέταρτη δόση εμβολίου: Την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους ανοσοκατεσταλμένους

Πάνω από 90% το ποσοστό εμβολιασμού στους άνω των 60

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε δύο μέρες, την Πέμπτη 20/1, θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τους ανοσοκατεσταλμένους πολίτες, ώστε να κλείσουν τα ραντεβού τους.

Τις ανακοινώσεις έκανε στη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Θυμίζουμε ότι υπό τη «σκιά» της μετάλλαξης Ομικρον, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε να δώσει το «πράσινο φως» για τη χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού στους ανοσοκατεσταλμένους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε ότι η συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα για να είναι πλήρως προστατευμένη έναντι του κορωνοϊού, θα πρέπει να προβεί και σε ακόμη μία -τέταρτη- αναμνηστική δόση, εξαιτίας της ανοσολογικής τους ανεπάρκειας και του ασθενούς ανοσοποιητικού συστήματος .

Ως εκ τούτου, οι ανοσοκατεσταλμένοι θα μπορούν να λάβουν και την τέταρτη δόση του εμβολίου 3 με 6 μήνες μετά τον τρίτο εμβολιασμό.

Τι είπε για τα ραντεβού εμβολίου για τα παιδιά

Σχετικά με τα παιδιατρικά εμβόλια, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι έχει ανοίξει πλατφόρμα ώστε σε 26 νησιά, μεγέθους περίπου 1.000 κατοίκων, να μπορούν να κλείσουν ραντεβού σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και έχει ξεκινήσει και ο εμβολιασμός παιδιών σε νησιά μικρότερα των 1.000 κατοίκων.

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 65.000 παιδιά, υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού για άλλες 57.000 και υπάρχουν 50.000 ελεύθερα ραντεβού σε όλη τη χώρα.

Η μόνη περιοχή που εμφανίζει αυξημένη ζήτηση για παιδιατρικά εμβόλια είναι η Αττική και τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν και νέα ραντεβού, σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Πάνω από 90% το ποσοστό εμβολιασμού στους άνω των 60

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών, είπε ότι από την ημέρα ανακοίνωσης του μέτρου έχουν εμβολιαστεί 208.000 πολίτες και το ποσοστό εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών ξεπερνά το 90,2%.

 

iefimerida.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση