HomeHL-GreeceΑυτά είναι τα τρία πανεπιστήμια που θα τοποθετηθούν οι αστυνομικοί

Αυτά είναι τα τρία πανεπιστήμια που θα τοποθετηθούν οι αστυνομικοί

Ξεκίνησε η εκπαίδευση των αστυνομικών των πανεπιστημίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. στην Κομοτηνή, ξεκινά η εκπαίδευση των 400 Αστυνομικών που θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Με την έναρξη της εκπαίδευσης των αστυνομικών το σχέδιο της κυβέρνησης για πανεπιστημιακή αστυνομία, τίθεται σε εφαρμογή.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ο σχεδιασμός προβλέπει πως οι αστυνομικοί δεν θα φέρουν οπλισμό πάρα μόνο γκλοπ και χειροπέδες.

Πώς θα γίνει η εκπαίδευση των αστυνομικών

Η εκπαίδευσή τους θα περιλαμβάνει ασκήσεις προσομοίωσης για τη διαχείριση ακραίων συνθηκών, όπως εκτεταμένα επεισόδια εντός του πανεπιστημίου καθώς και ασκήσεις χειροπέδησης αλλά και έγκαιρης προειδοποίησης κινδύνου.

Σε ποια πανεπιστήμια θα τοποθετηθούν οι αστυνομικοί

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι αρχικά οι αστυνομικοί θα τοποθετηθούν σε τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε δεύτερο χρόνο το σχέδιο θα επεκταθεί και σε άλλα ιδρύματα όπου παρατηρείται πρόβλημα με την ασφάλεια φοιτητών και προσωπικού.

Τα ιδρύματα που έχουν «χαρτογραφηθεί» για να πάρουν σειρά είναι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Με πράσινες στολές οι αστυνομικοί των Πανεπιστημίων

Οι αστυνομικοί πρόκειται να φοράνε πράσινες στολές, καπέλο και να έχουν πάνω τους σύστημα επικοινωνίας με το οποίο θα μπορούν να επικοινωνούν ανά πάσα στιγμή με το επιχειρησιακό κέντρο.

Παράλληλα στόχος της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων είναι να «τρέξουν» οι διαδικασίες για τα ηλεκτρονικά συστήματα επιτήρησης στα πανεπιστήμια.

Οι δύο βασικοί πυλώνες του συγκεκριμένου σχεδίου αφορούν στο σύστημα ελεγχόμενης εισόδου και εξόδου στα πανεπιστήμια αλλά και η εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης των εγκαταστάσεων με κάμερες ασφαλείας.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση