HomeHL-GreeceΠιτσιλής: Οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών μπορούν να δουν το πρόστιμό στο emvolio.gov.gr

Πιτσιλής: Οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών μπορούν να δουν το πρόστιμό στο emvolio.gov.gr

Το πρόστιμο των 100 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διευκρινίσεις για επιβολή του προστίμου που επιβάλλεται από σήμερα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών έδωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Στην σημερινή ενημέρωση για την εμβολιαστική κάλυψη από το υπουργείο Υγείας, ο κ. Πιτσιλής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «κατ’ εφαρμογή του νόμου, η ΑΑΔΕ θα εκδίδει και θα δηλώνει σε μηνιαία βάση τα πρόστιμα σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 60ό έτους της ηλικίας τους, και παρά την υποχρέωσή τους δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τη 16η ημέρα κάθε μήνα».

Η βεβαίωση γίνεται από την ΑΑΔΕ μετά την παραλαβή του καταλόγου υποχρεων εμβολιασμού από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την περαιτέρω εξαίρεση από τον κατάλογο αυτό των προσώπων που στο μητρώο της ΑΑΔΕ εμφανίζονται ως φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής ή τελούν σε δικαστική συμπαράσταση.

Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται με ενημέρωση μέσω της ψηφιακής πύλης myaade, στο gov.gr, δηλαδή της ανάρτησης της πράξης επιβολής προστίμου και την εμφάνιση της οφειλής στις πληροφορίες οφειλών. Για την πρώτη φορά θα γίνει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Παράλληλα, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται και από το emvolio.gr.

Παράλληλα στην πλατφόρμα myaade στην κατηγορία «Τα Αιτήματά μου» οι πολίτες που το επιθυμούν θα μπορούν να υποβάλουν τεκμηριωμένο και δικαιολογημένο αίτημα ένστασης το οποίο θα εξετάζεται από την αντίστοιχη αρμόδια υπηρεσία.

«Στο πλαίσιο αυτό στα ζητήματα που αφορούν αλλαγές φορολογικής κατοικίας και εκπροσώπησης από δικαστικό συμπαραστάση, οι αλλαγές θα μπορούν να δηλώνονται στην ΑΑΔΕ», είπε ο κ. Πιτσιλής, σημειώνοντας πως εάν κρίνεται πως κάποιος πολίτης δεν είναι υπόχρεος τότε το πρόστιμο θα διαγράφεται μέσω αντιλογισμού τον επόμενο μήνα.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση