HomeΚΟΣΜΟΣΟ Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε την ευκαιρία να κερδίσει $2,1 εκατ.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε την ευκαιρία να κερδίσει $2,1 εκατ.

Μία θέση στην ιστορία του τένις στερείται ο νούμερο 1 τενίστας παγκοσμίως, που θα φύγει από την Αυστραλία. Γιατί πήρε την απόφαση να ανακαλέσει την άδεια εισόδου του το δικαστήριο. Η αντίδραση του παίκτη. «Κυνήγι μαγισσών» βλέπει ο Σέρβος Πρόεδρος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αντιεμβολιαστική στάση του Νόβακ Τζόκοβιτς του κόστισε αποδοχές κατά πάσα πιθανότητα ύψους 2,875 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας (2,1 εκατ. δολαρίων) και μια ακόμη θέση στην ιστορία του τένις. Επρόκειτο να παίξει τον πρώτο του αγώνα τη Δευτέρα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο νούμερο 1 τενίστας παγκοσμίως θα εγκαταλείψει την Αυστραλία αφότου το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της χώρας επικύρωσε την απόφαση να ανακαλέσει την άδεια εισόδου του λόγω φόβου ότι η παρουσία του θα ενίσχυε το αντιεμβολιαστικό κλίμα.

Δεν εναπόκειται στο δικαστήριο να αποφασίσει για την ουσία της απόφασης, μόνο αν ήταν παράλογη ή νομικά παράλογη, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος του δικαστηρίου Τζέιμς Άλσοπ. Η απόφαση είναι τελική, καθώς δεν είναι εφέσιμη.

«Σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την αναχώρησή μου από τη χώρα», είπε ο Τζόκοβιτς σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

«Τώρα θα αφιερώσω λίγο χρόνο για να ξεκουραστώ και να αναρρώσω».

Η πλειοψηφία των Αυστραλών θεωρούσε ότι δεν έπρεπε να παραμείνει στη χώρα:dxo-jpg_2

«Τον κακομεταχειρίστηκαν για 10 μέρες μόνο για να του δώσουν μια ετυμηγορία που είχαν στο μυαλό τους από την πρώτη κιόλας μέρα», είπε ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάντερ Βούτσιτς σε δημοσιογράφους στο Βελιγράδι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον σταρ του τένις, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Ο Τζόκοβιτς παραπλανήθηκε καθώς του προσφέρθηκε εξαίρεση για να αγωνιστεί χωρίς να εμβολιαστεί, «αλλά μετά άρχισε η παρενόχληση, ένα κυνήγι μαγισσών εναντίον ενός ατόμου και μιας χώρας», είπε ο Βούτσιτς. «Ήθελαν να δείξουν πώς λειτουργεί η παγκόσμια τάξη».

Κατά τη διάρκεια της δικαστικής ακρόασης της Κυριακής ενώπιον ομάδας τριών δικαστών, η υπεράσπιση του Τζόκοβιτς υποστήριξε ανεπιτυχώς ότι οι λόγοι που έδωσε η κυβέρνηση ήταν «άκυροι και παράλογοι».

Χθες Σάββατο ήταν υπό κράτηση στο ξενοδοχείο Παρκ, το ίδιο ξενοδοχείο κράτησης για μετανάστες στο οποίο παρέμεινε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.

Το ξενοδοχείο χρησιμοποιείται επίσης για την κράτηση 33 αιτούντων άσυλο και ταξιδιωτών που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω της Covid-19.

Διαφήμιση
Διαφήμιση