HomeHL-GreeceΑΜΕΑ: Πρωτοποριακή εφαρμογή βάζει «τέλος» στην παράνομη στάθμευση πάνω σε ράμπες

ΑΜΕΑ: Πρωτοποριακή εφαρμογή βάζει «τέλος» στην παράνομη στάθμευση πάνω σε ράμπες

Με αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας για δύο μήνες θα τιμωρούνται οι οδηγοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης οχημάτων σε ράμπες για ΑμεΑ, δημιουργώντας μία εφαρμογή που θα ανιχνεύει τα οχήματα και θα ειδοποιεί απευθείας τη Δημοτική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, θα τοποθετούνται πάνω στις ράμπες που προορίζονται για άτομα περιορισμένης κινητικότητας αισθητήρες που θα εντοπίζουν τα οχήματα που σταματούν στο σημείο και θα στέλνουν αυτόματα ειδοποίηση στο κέντρο της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς και στους αστυνομικούς μέσω τάμπλετ που βρίσκονται ήδη στον δρόμο.

Όπως εξήγησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Γ. Βλάχος, στην εφαρμογή εμφανίζεται η ένδειξη μιας κόκκινης κουκίδας, όταν ο συγκεκριμένος χώρος είναι κατειλημμένος από κάποιο όχημα και θα σπεύδουν στο σημείο αστυνομικοί, οι οποίοι θα επιβάλλουν πρόστιμο στους οδηγούς.

Το πρόστιμο αφορά στην αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας για διάστημα 60 ημερών, δηλαδή πινακίδες, δίπλωμα και άδεια κυκλοφορίας. Από την άλλη, όταν οι κουκίδες είναι πράσινες σημαίνει ότι οι ράμπες παραμένουν ανοιχτές ανοιχτές.

Αυτή την στογμή υπάρχουν 830 σημεία με αισθητήρες στο κέντρο της Αθήνας, σημειώνει ο ίδιος.

 

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση