HomeHL-WorldΎστατο χαίρε στον Νταβίντ Σασόλι Παρουσία Ευρωπαίων αρχηγών κρατών και ανώτερων αξιωματούχων

Ύστατο χαίρε στον Νταβίντ Σασόλι Παρουσία Ευρωπαίων αρχηγών κρατών και ανώτερων αξιωματούχων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το τελευταίο αντίο, σε κλίμα μεγάλης θλίψης και συγκίνησης είπαν οι συγγενείς, οι φίλοι, πολιτικοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στον εκλιπόντα πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στην χριστιανική βασιλική Σάντα Μαρία Ντέλι Άντζελι, μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες στη Ρώμη. Παρόντες στην τελετή ήταν ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι και ανώτεροι αξιωματούχοι από τα ιταλικά και ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ εκπροσωπήθηκαν από την ασκούσα χρέη Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου και ανώτερα στελέχη του.

Εκ μέρους της Ελλάδας, έδωσε το παρών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλευρό των Ευρωπαίων ηγετών, κατά τη διάρκεια της τελετή, η οποία συνομίλησε και με την οικογένεια του εκλιπόντος.

david_sasoli_kideia

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση