HomeHL-9Ελληνικής καταγωγής ο υπουργός που ακύρωσε τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς

Ελληνικής καταγωγής ο υπουργός που ακύρωσε τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς

Με καταγωγή από τον Χορτιάτη, υπουργός στην Αυστραλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επί εννέα συναπτές ημέρες όλος ο πλανήτης παρακολουθεί το «σήριαλ» με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία.

Το τελευταίο επεισόδιο στο «θρίλερ» είναι η ακύρωση της βίζας του σούπερ στάρ τενίστα με αποτέλεσμα αυτόματα ο Τζόκοβιτς να τίθεται σε διαδικασία απέλασης.

Ο άνθρωπος που πήρε την απόφαση είναι ο Υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ, ένας από τους χιλιάδες Ελληνοαυστραλούς πολίτες της χώρας.

Με καταγωγή από Ελλάδα και δύσκολα παιδικά χρόνια

Ο Άλεξ Χοκ γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στην μακρινή χώρα της Ανατολής, όπως και οι γονείς του, όμως η καταγωγή των παπούδων του είναι από την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από τον Χορτιάτη.

Ως παιδί δεύτερης γενιάς μεταναστών εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την απόφαση να του ανατεθεί το σημαντικό χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Μετανάστευσης και πόσο σκληρά χρειάστηκε να εργαστεί ο ίδιος προκειμένου να καταφέρει να κατακτήσει το αξίωμα.

Όμως η πορεία του δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα καθώς στην τρυφερή ηλικία των μόλις δέκα ετών ο Άλεξ Χοκ έχασε την μητέρα του και μεγάλωσε μόνο με τον πατέρα του.

Πάρα ταύτα ο Άλεξ Χοκ δεν λύγισε στις δυσκολίες της ζωής, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και έγινε μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Αυστραλίας από το 2007.

Κάπως έτσι έφτασε σήμερα να γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της ημέρας αφού έλαβε την απόφαση να ακυρώσει τη βίζα του δημοφιλούς τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς.

Οι επιλογές του Νόβακ Τζόκοβιτς

Πλέον ο Τζόκοβιτς είτε θα αποδεχτεί την απέλαση του και θα αναχωρήσει από τη χώρα με αποτέλεσμα να χάσει τη συμμετοχή του στο Australian Open, ένα από τα μεγαλύτερα Gran Slam παγκοσμίως είτε θα διεκδικήσει για ακόμη μία φορά την παραμονή του στη χώρα κάνοντας έφεση στα δικαστήρια της Αυστραλίας.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο της Μελβούρνης δικαίωσε τον Νόβακ Τζόκοβιτς κρίνοντας πως λανθασμένα ανακλήθηκε η βίζα του. Έτσι ο Σέρβος τενίστας παρέμεινε στην Αυστραλία και φτάσαμε στο σήμερα όπου το «θρίλερ» συνεχίζεται…

Διαφήμιση
Διαφήμιση