HomeHL-9Self tests στα σχολεία: Στα 6.364 τα θετικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που δηλώθηκαν την Πέμπτη

Self tests στα σχολεία: Στα 6.364 τα θετικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που δηλώθηκαν την Πέμπτη

Πάνω από 31.000 κρούσματα ανίχνευσαν τα self tests μέσα σε πέντε ημέρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα ολοκληρώνεται η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές, ενώ πραγματοποιήθηκε και ο τρίτος εβδομαδιαίος έλεγχος μαθητών και εκπαιδευτικών με self tests.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου εβδομαδιαίου ελέγχου κατά του κορωνοϊού στα σχολεία, βρέθηκαν 6364 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μέχρι χθες Πέμπτη το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας.

Τα τμήματα σε αναστολή λειτουργίας σε όλη την Επικράτεια λόγω πολλαπλών κρουσμάτων είναι δύο, σε συνολικά 80.000 τμήματα.

Θέμα χρόνου είναι στο μεταξύ την επόμενη εβδομάδα να καλυφθούν τα κενά από τους νοσούντες εκπαιδευτικούς με την πρόσληψη τουλάχιστον 4000 αναπληρωτών.

Υπενθυμίζεται ότι για το διάστημα 10-14 Ιανουαρίου, όλοι οι μαθητές, ανεξαρτήτως εμβολιαστικής κατάστασης, πραγματοποίησαν αυτοδιαγνωστικούς ελέγχουςτην Κυριακή 9, τη Δευτέρα 10 και χθες, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που επικαλέστηκε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, ο δείκτης θετικότητας για τα περισσότερα των 2 εκατομμυρίων αποτελεσμάτων self test που δηλώθηκαν από την Κυριακή έως την Τρίτη ήταν μόλις 1,4%.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση