HomeHL-TOPΚρύο και βροχή σήμερα στην Κρήτη

Κρύο και βροχή σήμερα στην Κρήτη

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κακοκαιρία «Διομήδης» αποχωρεί, με τον καιρό να σημειώνει βελτίωση με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά και παγετό τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 7 με 8 και στην υπόλοιπη χώρα τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Αναλυτικότερα για το νησί μας το 24ωρο της Παρασκευής θα κυλίσει με αρκετό κρύο και τοπικά αυξημένη συννεφιά, με πρόσκαιρη βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, με τα φαινόμενα να σταματούν σταδιακά από το μεσημέρι και μετά και να περιορίζονται ανατολικότερα σύμφωνα με τον Μετεωρολόγο Μιχάλη Καρακατσάνη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες Διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλά και θα κυμανθεί μεταξύ των 5 και 11 βαθμών.

Στα ορεινά και ημιορεινά η θερμοκρασία θα βρίσκεται 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση