HomeΚΟΣΜΟΣΣταθερά πάνω από 300.000 για ακόμη ένα 24ωρο τα κρούσματα στη Γαλλία

Σταθερά πάνω από 300.000 για ακόμη ένα 24ωρο τα κρούσματα στη Γαλλία

Κατέγραψε 225 θανάτους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ανοδική τροχιά εξακολουθούν να κινούνται τα κρούσματα στη Γαλλία, με τις μολύνσεις, τα τελευταία 24ωρα, να είναι σταθερά πάνω από 300.000. Η Γαλλία ανακοίνωσε 305.322 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Αν και ήταν αισθητά λιγότερα από τις 370.000 που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, ο μέσος όρος των καθημερινών μολύνσεων για τις τελευταίες επτά ημέρες συνέχισε την ανοδική του πορεία, φθάνοντας τις 294.000, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Υγείας.

Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) μειώθηκε κατά 46 στις 3.939, σημειώνοντας υποχώρηση για πρώτη φορά εδώ και έναν μήνα.

Η Γαλλία κατέγραψε επίσης 225 θανάτους ασθενών από επιπλοκές της νόσου Covid-19, αυξάνοντας τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων σε 99.318.

Θετικός στον κορωνοϊό ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν γνωστοποίησε σήμερα πως διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19 και ότι βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση.

«Θα συνεχίσω να εκτελώ τα καθήκοντά μου εξ αποστάσεως», δήλωσε ο Βεράν με ανάρτησή του στο Twitter, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης.

Τι συμβαίνει με την τέταρτη δόση

Οι γαλλικές επιστημονικές αρχές μελετούν το ενδεχόμενο χορήγησης τέταρτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19 σε άτομα τρίτης ηλικίας, ακόμη και αν αυτό το θέμα είναι προς το παρόν «πρόωρο», ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

«Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται όλες περίπου στο ίδιο στάδιο σε αυτά τα θέματα, περιμένοντας τη θέση των επιστημονικών αρχών», ανέφερε το υπουργείο σε ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου.

Στη Γαλλία, απέναντι στη μείωση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων κατά της λοίμωξης με την πάροδο του χρόνου, η δυνατότητα χορήγησης αναμνηστικής δόσης (συνήθως τρίτης δόσης) δόθηκε τον Σεπτέμβριο σε άτομα άνω των 65 ετών και σε άτομα με συννοσηρότητες. Στη συνέχεια επεκτάθηκε σταδιακά σε ηλικιακές ομάδες άνω των 18 ετών.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση