HomeΕΛΛΑΔΑΚορωνοϊός: Πρώτος θάνατος από την παραλλαγή “Όμικρον”

Κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος από την παραλλαγή “Όμικρον”

Τα στοιχεία για τις μεταλλάξεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρώτος θάνατος από την παραλλαγή “Όμικρον” καταγράφηκε στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια γυναίκα 77 ετών, η οποία νοσηλευόταν στην Εντατική του “Σωτηρία”, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Η γυναίκα ήταν ανεμβολίαστη και είχε πολύ σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Όπως επισημαίνεται, μεταφέρθηκε στην Εντατική λόγω των επιπλοκών από την “Όμικρον” , όπου και έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης.

“Όμικρον”: Επιβεβαιώθηκαν 351 νέα κρούσματα – Τα στοιχεία για τις μεταλλάξεις

Στο μεταξύ, ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα τα νέα στοιχεία για τα κρούσματα που αποδίδονται σε μεταλλάξεις του κορονοϊού και την εξάπλωση της “Όμικρον” στη χώρα μας.

Σε ελέγχους που έγιναν το διάστημα 1 Δεκεμβρίου έως 3 Ιανουαρίου, εντοπίστηκαν 976 κρούσματα μεταλλάξεων. Από αυτά, τα 625 αφορούν στο στέλεχος “Δέλτα” (με τα 17 να ανήκουν στην “Δέλτα +”) και 351 αφορούν στην παραλλαγή “Όμικρον”. Πλέον, τα συνολικά κρούσματα της “Δέλτα” έχουν ανέλθει σε 20.043 (και 94 της “Δέλτα +”), της “Άλφα” έχουν βρεθεί 15.984 κρούσματα και της “Όμικρον” 717 κρούσματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση