HomePost ItΕπίσκεψη Μάξιμου Σενετάκη στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου στις Γούρνες

Επίσκεψη Μάξιμου Σενετάκη στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου στις Γούρνες

'Αμεση επίλυση του κτιριακού ζητήματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την δέσμευση του να συνεισφέρει με κάθε δυνατό τρόπο για την άμεση επίλυση του κτιριακού ζητήματος του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου, διαβεβαίωσε μαθητές και εκπαιδευτικούς ο Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης.

Μετά από μια πολύ θερμή και μελωδική υποδοχή που του επιφύλαξαν οι μαθητές του Σχολείου, ο κ. Σενετάκης έγινε κοινωνός σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μαθητές και διδάσκοντες με κύριο το κτιριακό. Το Σχολείο είναι το μοναδικό μουσικό σχολείο στην Ελλάδα που απέχει τόσο πολύ από το κέντρο της πόλης, καθώς σήμερα στεγάζεται στην πρώην Αμερικανική Βάση στις Γούρνες. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολεύεται ή και να αποκλείεται η πρόσβαση σε αυτό σε παιδιά από τα χωριά του νομού.

Ένα άλλο ζήτημα αφορά στην διάθεση κατάλληλης αίθουσας συναυλιών, καθώς η πρώην αγγλικανική εκκλησία που κατά συνθήκη χρησιμοποιούνταν μέχρι πρότινος για το λόγο αυτό, πλέον λειτουργεί ως αποθήκη και η χρήση της είναι απαγορευτική.

Ο βουλευτής άκουσε με προσοχή και άλλα θέματα που ετέθησαν από τους διδάσκοντες πέραν του κτιριακού και αφορούν στην πιστοποίηση και αναγνώριση των μουσικών σπουδών, την μοριοδότηση των αποφοίτων, την παροχή δωρεάν βιβλίων μουσικής παιδείας κοκ. και δεσμεύτηκε ότι θα τα μεταφέρει στην υπουργό Παιδείας.

Σε ό,τι δε, αφορά στο θέμα της μεταφοράς του Σχολείου εξέφρασε την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα επιλυθεί, καθώς η κτιριακή μελέτη εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και έχει σταλεί στον Δήμο Ηρακλείου που είναι ο αρμόδιος φορέας για να διεκπεραιώσει το ζήτημα.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του βουλευτή πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του προέδρου του 15μελους Μάνου Μυρωνάκη και του γραμματέα Μαρίνου Περδικάκη Μαρίνου και στη συζήτηση με τον κ. Σενετάκη συμμετείχε ο Διευθυντής του Σχολείου Κωνσταντίνος Βαρβεράκης, η καθηγήτρια Λίλη Δάκα και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου χερσονήσου Κώστας Ζαχαριουδάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση