HomePost ItΓ. Λογιάδης: Δωρεάν μετακινήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Γ. Λογιάδης: Δωρεάν μετακινήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Παρέμβαση στη Βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερώτηση με θέμα «Δωρεάν μετακινήσεις για Πρότυπα και  Πειραματικά Σχολεία» πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης στη Βουλή και συγκεκριμένα στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Σε δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την τοποθέτηση της υφυπουργού Παιδείας Ζέτα Μακρή, στη Βουλή, η οποία αναφέρθηκε ότι βρίσκεται προς επίλυση η διοικητική διαδικασία για την δωρεάν μετακίνηση μαθητών.

Αναφέρθηκε ότι «Η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων του Υ.ΠΑΙ.Θ., το υπουργείο Εσωτερικών και τις Περιφέρειες της χώρας προωθεί τη διοικητική διαδικασία προς επίλυση του   ζητήματος της δωρεάν μετακίνηση για μαθητές των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων της χώρας που διαμένουν σε μεγάλη απόσταση από τη σχολική τους μονάδα.»

και σημείωσε τα εξής:

Με την παρ. 1 του άρθρου 97 του ν.4610/2019 (Α ́70) καταργήθηκε, μεταξύ άλλων,  το άρθρο 44 του ν.3966/2011 (Α ́118), στην παρ. 9  του οποίου προβλεπόταν ότι: «Η επιλογή των μαθητών στα Π.Π.Σ., σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, γίνεται ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

Η ευθύνη και τα έξοδα μετακίνησης των μαθητών βαρύνουν τους ασκούντες τη γονική τους μέριμνα, τόσο για την πλήρη φοίτησή τους όσο και για τη φοίτησή τους στους ομίλους». Μετά την κατάργηση της ως άνω διάταξης, η μεταφορά των μαθητών των δημοσίων σχολείων από την οικία τους στο σχολείο και αντίστροφα διέπεται από τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 50025/19-9-2018 Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες» (Β ́4217).

Ερωτάτε η κα Υπουργός:

Θα μας ενημερώσει για την εξέλιξη της διαδικασίας;

Από πότε θα ισχύει για τους μαθητές;

Διαφήμιση
Διαφήμιση