HomeHL-WorldΕπίθεση Ερντογάν σε ΗΠΑ και ΕΕ για την παραπαίουσα τουρκική οικονομία

Επίθεση Ερντογάν σε ΗΠΑ και ΕΕ για την παραπαίουσα τουρκική οικονομία

«Προσπαθούν να μας καταστρέψουν»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έριξε τα «πυρά» του προς την Ευρώπη και τις ΗΠΑ για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία της Τουρκίας.

Μεταξύ άλλων, σε ομιλία του, υποστήριξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με τη βοήθεια της Ευρώπης και κάποιων ακόμα χωρών στην περιοχή, απειλούν να καταστρέψουν τη χώρα του μέσω της οικονομίας.

Στην ομιλία του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του AKP, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Η Αμερική, η σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ, προτίμησε να επιδείξει τις διαφορές που έχει με τη χώρα μας, με την απειλή να καταστρέψει άμεσα την οικονομία μας, πέρα από κάθε πολιτική ηθική, ενώ ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες επέδειξαν την ίδια στάση με πιο έμμεσους και πιο εκλεπτυσμένους τρόπους. Με την εμπλοκή ορισμένων χωρών της περιοχής, αυτή η περίπλοκη εικόνα βαθμιαία βαθαίνει».

Νωρίτερα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά για την προκλητικότητα της Τουρκίας πως: «είμαστε έτοιμοι και πολιτικά αποφασισμένοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση στο πεδίο με την Τουρκία».

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει προχωρήσει σε ένα πολύ γενναίο εξοπλιστικό πρόγραμμα και πως αυτό έχει προβληματίσει την Τουρκία.

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση