HomeHL-GreeceΟικονόμου: Ήταν πρόωρο να πάμε σε χαλάρωση των μέτρων

Οικονόμου: Ήταν πρόωρο να πάμε σε χαλάρωση των μέτρων

Τι ανέφερε για τα σχολεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Πάμε σε μια αξιολόγηση των μέτρων βδομάδα-βδομάδα. Κρίθηκε ότι ήταν πρόωρο να πάμε σε μια χαλάρωση. Κρίθηκε, σωστά, να μην πάμε σε χαλάρωση και για τον συμβολισμό σε επίπεδο κοινωνίας» είπε, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, «κάθε εβδομάδα θα σταθμίζουμε την κατάσταση και θα παίρνουμε τις αντίστοιχες αποφάσεις. Έχουμε ορισμένες ενδείξεις (σ.σ. για αποκλιμάκωση) από την άλλη, όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στο ΕΣΥ δίνεται μεγάλη μάχη».

«Παρακολουθούμε προσεκτικά τα δεδομένα και σταθμίζουμε τις κινήσεις μας», συμπλήρωσε.

Νωρίς για συμπεράσματα για τα σχολεία

«Νωρίς» οι τρεις μέρες για να δούμε αν το άνοιγμα των σχολείων λειτούργησε θετικά ή αρνητικά ως προς την πανδημία, ωστόσο, λόγω των τεστ που έκαναν μαθητές και εκπαιδευτικοί «εντοπίστηκαν κρούσματα που αλλιώς δεν θα εντοπίζονταν», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι στις θέσεις τους οι περίπου 4.000 αναπληρωτές που θα καλύψουν τα κενά των νοσούντων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τονίζει ότι οι σχολικές μονάδες θα συνεχίσουν να λειτουργούν «με αυστηρό πρωτόκολλο και με βάση το σχέδιο με το οποίο άνοιξαν».

«Όχι» στη μείωση ΦΠΑ

«Δεν υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης για μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα και καταναλωτικά αγαθά. Ο ΦΠΑ είναι σημαντική παράμετρος ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η κυβέρνηση γνωρίζει ότι το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο λόγω των αυξήσεων, σε αυτό το κλίμα, ωστόσο, όπως είπε, «κινούμαστε για την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, όχι μόνο με μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και με άλλες ενέργειες που θα δουν στην τσέπη τους οι καταναλωτές. Έχει στο σχεδιασμό της η κυβέρνηση πολιτικές ενίσχυσης του εισοδήματος των καταναλωτών και στήριξης των επιχειρήσεων».

«Απέδωσε η τακτική για τα Γλυπτά»

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα των Times σχετικά με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτό είναι απόρροια της τακτικής της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού.

«Η τακτική της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού φαίνεται ότι αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Θα επιμείνουμε σε αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε.

 

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση