HomePost ItΒαρδάκης: «Να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας Μοιρών»

Βαρδάκης: «Να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας Μοιρών»

«Που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για την επίσπευση των διαδικασιών της ανέγερσης του νέου Κέντρου Υγείας Μοιρών, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη.

Συγκεκριμένα, σε ατελείωτη αναμονή βρίσκονται τα τελευταία 2,5 χρόνια κάτοικοι και φορείς του Δήμου Φαιστού, καθώς, παρά τον σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το νέο Κέντρο Υγείας Μοιρών, οι διαδικασίες έχουν παγώσει.

Υπενθυμίζουμε ότι είχε βρεθεί το οικόπεδο για την ανέγερσή του και είχαν εξασφαλιστεί οι πηγές χρηματοδότησης, ενώ αναμενόταν η ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης, ώστε να προχωρήσει η δημοπράτηση το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Κάτι το οποίο δεν συνέβη ποτέ, καθώς μεσολάβησαν οι εκλογές και η αλλαγή της κυβέρνησης.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη κινητικότητα φορέων της Κρήτης, με σκοπό τη χρηματοδότηση της ανέγερσης του νέου Κέντρου Υγείας Μοιρών από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, το υφιστάμενο Κέντρο Υγείας Μοιρών στεγάζεται σε ένα προβληματικό κτίριο και καλείται να καλύψει τις ανάγκες ενός ιδιαίτερα πολυπληθούς Δήμου, τη στιγμή  που οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, που βιώνουμε τα τελευταία 2 χρόνια, καθιστούν περισσότερο επείγουσα από ποτέ την αξιοπρεπή υγειονομική κάλυψη της περιοχής.

Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν:

  1. Αν έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη για την ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας Μοιρών, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της κατασκευής του.
  2. Αν έχει κατατεθεί επίσημος φάκελος – αίτημα, για την ένταξη και χρηματοδότηση της ανέγερσής του από το Ταμείο Ανάκαμψης.
  3. Σε περίπτωση μη χρηματοδότησής του από το Ταμείο Ανάκαμψης, πώς προτίθενται να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή του.
Διαφήμιση
Διαφήμιση