HomeΚΟΣΜΟΣΜε δελτίο τα χαρτιά υγείας λόγω της μετάλλαξης όμικρον στην Αυστραλία

Με δελτίο τα χαρτιά υγείας λόγω της μετάλλαξης όμικρον στην Αυστραλία

Τι ανακοίνωσε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Αυστραλίας ανακοίνωσε πως θα περιορίσει την ποσοτική πώληση ειδών πρώτης ανάγκης και ειδών υγιεινής για να περιορίσει τις αγορές πανικού λόγω της πανδημίας.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Coles ανακοίνωσε πως θα «εισαγάγει δίκαιη ποσόστωση αγορών ανά αγοραστή, προκειμένου να αντιμετωπίσει κύμα αγορών πανικού εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 και προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Η Coles ανακοίνωσε «εθνικά όρια αγοράς» μιας συσκευασίας χαρτιού υγείας και δύο συσκευασιών αναλγητικών φαρμάκων όπως παρακεταμόλη, ιβουπροφαίνη και ασπιρίνη ανά πελάτη.

Ο περιορισμός κρίθηκε αναγκαίος για να «διατηρηθεί η διαθεσιμότητα και να είναι δίκαιη για όλους», έγραψε η Κόουλς στο Twitter την Τρίτη (11/1).

Η εταιρεία προέτρεψε τους πελάτες να «συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν την κατάσταση με σεβασμό και να αγοράζουν μόνο τα απαραίτητα και να μην επιχειρούν να κάνουν προμήθειες σε αυτά τα είδη».

Πανικός από τις δηλώσεις του καθηγητή

Οι Αυστραλοί άρχισαν να σαρώνουν τα ράφια σε πολλά σούπερ μάρκετ και φαρμακεία εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στις μεγάλες πόλεις Σίδνεϊ και Μελβούρνη.

Ο καθηγητής Μάικλ Κιντ, αναπληρωτής επικεφαλής ιατρικός διευθυντής της Αυστραλίας, συμβούλεψε τους πολίτες να εφοδιαστούν με παυσίπονα, καθώς πολλοί πιθανότατα θα βγουν θετικοί στον ιό τις «επόμενες ημέρες».

Όπως στο πρώτο κύμα της πανδημίας

«Είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι γιατί δεν θα μπορείτε να πάτε στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο σας εάν διαγνωστείτε με Covid-19», είπε ο Κιντ την Κυριακή 9/1. Τόσο οι δηλώσεις του Κιντ, όσο και οι δηλώσεις άλλων ειδικών προκάλεσαν κύματα αγορών πανικού που θύμισαν την άνοιξη του 2020, όταν ξεκίνησε η πανδημία.

Επίσης, πολλοί πολίτες ανέφεραν επίσης πως πριν από τα Χριστούγεννα.είχαν πρόβλημα να βρουν προϊόντα όπως κρέας και αλεύρι.

Οι εργαζόμενοι νοσούν

Η τρέχουσα κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τις ελλείψεις προσωπικού σε λιανοπωλητές όπως οι Coles και Woolworths και από τις ιατρικές άδειες που λαμβάνει το προσωπικό της αλυσίδας εφοδιασμού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθύνων Σύμβουλος της Woolworths, Μπραντ Μπαντούτσι, δήλωσε στο ABC τη Δευτέρα ότι έως και το 40% των εργαζομένων δεν εμφανίζονται για να εργαστούν στα κέντρα διανομής της αλυσίδας. «Η απουσία είναι άμεση και έμμεση συνέπεια της μετάλλαξης Όμικρον, είπε, αναφερόμενος στο στέλεχος του κορονοϊού.

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση