HomeHL1-GreeceΑΣΟΕΕ: Διπλή έρευνα για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή αλλά και τις καταγγελίες σε βάρος του

ΑΣΟΕΕ: Διπλή έρευνα για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή αλλά και τις καταγγελίες σε βάρος του

Ο καθηγητής κατονόμασε τρεις συναδέλφους του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μέσα σε αμφιθέατρο της σχολής το απόγευμα της Τρίτης.

Για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια των φοιτητών που παρακολουθούσαν την παράδοση, η προϊσταμένη εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις, μεταξύ άλλων, αυτή της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Ο καθηγητής που δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων την ώρα της παράδοσης, κατέθεσε αρχικά στους αστυνομικούς «δείχνοντας» για το περιστατικό τρεις συναδέλφους του με τους οποίους έχει δικαστική διαμάχη. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διερευνά και υπόθεση στην οποία το θύμα καταγγέλλεται για τοκογλυφία και εμπλοκή σε κυκλώματα παιδοφιλίας.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 16:30 όταν και την ώρα της παράδοσης, μία ομάδα 10 περίπου ατόμων, φορώντας κουκούλες, εισέβαλαν σε αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ στο οποίο παρέδιδε ο εν λόγω καθηγητής. Η επίθεση σημειώθηκε στο μάθημα Χρηματοοικονομική Διοίκηση, του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας. Αμέσως προκλήθηκε αναστάτωση και οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν άγρια στον καθηγητή τραυματίζοντάς τον.

Το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω των social media δείχνει την ώρα της έντασης εντός του αμφιθεάτρου ενώ καταγγέλθηκε πως οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν και σε φοιτητές οι οποίοι επιχείρησαν να προστατεύσουν τον καθηγητή.

Ο καθηγητής «έδειξε» συναδέλφους του για την επίθεση

Οικονομικά κίνητρα, εμπλοκή τριών πρώην συναδέλφων του, εκ των οποίων οι δυο έχουν συνταξιοδοτηθεί και ο τρίτος, όπως υποστηρίζει, είναι στη φυλακή, «βλέπει» πίσω από την άγρια επίθεση ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, μιλώντας με τους αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας. Ο ίδιος, μέσα από τον Ευαγγελισμό, υποστήριξε στους αστυνομικούς, ότι οι δέκα κουκουλοφόροι που «μπούκαραν» στο αμφιθέατρο και τον έδειραν, ενδέχεται να είναι υποστηρικτές των τριών πρώην συναδέλφων του, με τους οποίους αναμένεται σε λίγες ημέρες να βρεθεί στις δικαστικές αίθουσες, καθώς η υπόθεση οδηγείται στο ακροατήριο.

Βέβαια, οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας περιμένουν να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις προκειμένου να πάρουν ολοκληρωμένη κατάθεση από τον καθηγητή ενώ παράλληλα, διενεργούν έρευνα για να διαπιστώσουν ποιοι είναι οι δέκα κουκουλοφόροι που εισέβαλαν στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν, ευτυχώς ελαφρά, τον συγκεκριμένο καθηγητή.

Οι κατηγορίες για τοκογλυφία και η έρευνα για εμπλοκή σε κύκλωμα παιδοφιλίας

Η ιστορία, είναι άκρως περίεργη, καθώς στον ογκώδη δικαστικό φάκελο, εμπλέκεται ένας συνάδελφος του, πρώην συνέταιρος του σε εταιρεία ενώ πίσω από τη δικαστική διαμάχη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διερευνά αν ο εν λόγω καθηγητής έχει οποιαδήποτε σχέση και με κυκλώματα παιδοφιλίας.

Κατά πληροφορίες, στον συγκεκριμένο Καθηγητή της ΑΣΟΕΕ ασκήθηκε το 2018 μήνυση από συνάδελφό του στο Τμήμα, με τον οποίο φέρεται να είχε αναπτύξει επιχειρηματική δράση συστήνοντας εταιρία εκτός Ελλάδος, για αδικήματα, όπως τοκογλυφία και εκβίαση. Για την υπόθεση ασκήθηκαν διώξεις την επόμενη χρονιά, ενώ το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στην τοκογλυφία (το οποίο μετατράπηκε σε πλημμέλημα), αναμένεται να εκδικαστεί τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα με την παραπάνω δικαστική εμπλοκή, καταγγελίες προς το πρόσωπο του Αναπληρωτή Καθηγητή της ΑΣΟΕΕ φέρεται να υπήρξαν, κατά πληροφορίες, προς τις Εισαγγελικές Αρχές και από άλλα μέλη ΔΕΠ του ίδιου Πανεπιστήμιου για αδικήματα που αφορούν στον Ποινικό Κώδικα, καθώς για την υπόθεση του Αναπληρωτή Καθηγητή διενεργείται προανάκριση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διερευνά αν ο συγκεκριμένος Καθηγητής έχει σχέση με κυκλώματα παιδοφιλίας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, που αφορά στο σκέλος της τοκοφλυφίας, όπως μεταδίδει το dikastikoreportaz.gr, αναμένεται να εκδικαστεί τους πρώτους μήνες του 2022. Μάλιστα, πανεπιστημιακός καθηγητής φέρεται να έχει καταγγείλει ο ίδιος πως έχει βρεθεί αυτόπτης μάρτυρας σε σεξουαλική επαφή που είχε ο καθηγητής που ξυλοκοπήθηκε, με ανήλικο στη Ρουμανία. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, καταγγελίες για την συμπεριφορά του έχουν κάνει δύο ακόμη καθηγητές της ΑΣΟΕΕ, λέγοντας πως ο ίδιος έχει μιλήσει για τις προτιμήσεις του.

Έτσι λοιπόν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχημάτισε δικογραφία η οποία διερευνά κατά πόσον ο εν λόγω εκπαιδευτικός, εμπλέκεται σε κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων. Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου ο φάκελος της δικογραφίας βρισκόταν στα χέρια του τέταρτου πταισματοδίκη Αθηνών, ο οποίος συνέλεξε μαρτυρίες.

Πρύτανης ΟΠΑ: Οι πρυτανικές αρχές  ζητούν τον εντοπισμό των υπευθύνων και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη

Αμεση ήταν η αντίδραση των πρυτανικών αρχών στο νέο νέο περιστατικό βίας , με θύμα καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το οποίο σύμφωνα με τα με τις πληροφορίες, άγνωστοι, εισέβαλαν σε αμφιθέατρο της σχολής στην ΑΣΟΕΕ και τον ξυλοκόπησαν, μπροστά στα μάτια των φοιτητών που παρακολουθούσαν παράδοση.

Όπως λέει στο protothema.gr ο πρύτανης του ΟΠΑ καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης,  «οι πρυτανικές αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) ενημέρωσαν άμεσα τις αρμόδιες αρχές και ζητούν τον εντοπισμό των υπευθύνων και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη» Και τονίζει: «Το πρυτανικό συμβούλιο καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άσκηση ωμής βίας που τραυματίζει το κύρος του Ιδρύματος ως ελεύθερου, ανοιχτού και δημοκρατικού δημόσιου Πανεπιστημίου. Κάθε τέτοια ενέργεια στρέφεται κατά του συνόλου της ακαδημαικής κοινότητας» .

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση