HomeHL-9Νίκος Ανδρουλάκης: Ναι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τις μεγαλύτερες ηλικίες – Video –

Νίκος Ανδρουλάκης: Ναι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τις μεγαλύτερες ηλικίες – Video –

Ναι στο άνοιγμα των σχολείων, αλλά με αυστηρότερα πρωτόκολα, είπε ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ - Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στέλνει «λάθος και αντιφατικά μηνύματα» για την πανδημία και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνέντευξη στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ παραχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στις μεγαλύτερες ηλικίες – η ερώτηση αφορούσε τους 50 και άνω, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναβλητικότητα και αντιφατική στάση στο ζήτημα αυτό.

Όπως είναι γνωστό, το Κίνημα Αλλαγής έχει ήδη ταχθεί υπέρ της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που συναλλάσσονται με πολίτες, όπως και στην εστίαση. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων, «έγινε σε όλη την Ευρώπη, αλλά με πολύ αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ζήτησε να υπάρχουν πολλά σημεία με δωρεάν PCR, αλλά διευκρίνισε ότι η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν διενέργεια των μοριακών τεστ «δεν υπάρχει σε καμία χώρα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μιλώντας μάλιστα για το τι συμβαίνει στην υποόλοιπη Ευρώπη , επεσήμανε ότι η μεταδοτικότητα της Omicron σημαίνει πολύ περισσότερα τεστ, πράγμα που οδηγεί τους πάντες στα rapid test.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι βιάστηκε να κηρύξει το τέλος της πανδημίας, «στέλνοντας λάθος μηύματα», όπως ανέφερε.

Ζήτησε την άμεση, «γενναία» – όπως είπε – αύξηση του κατώτατου μισθού, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει με ρήτρες που θα απέκλειαν την επέκταση των αυξήσεων στα υψηλότερα μισθολογικά κλιμάκια.

Ο κ. Ανδρουλάκης τάχθηκε υπέρ των κοινών ευρωπαϊκών παραγγελιών φυσικού αερίου, ώστε να υπάρξει μείωση της τιμής του, ενώ τάχθηκε υπέρ της «διάχυσης» των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κάνοντας λόγο για νοικοκυριά που θα μπορούσαν να έχουν φωτοβολταϊκά στις στέγες τους, εξασφαλίζοντας πολύ φθηνότερη ενέργεια.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της επέκτασης προγραμμάτων όπως το «Εξοικονομώ».

Σε ό,τι αφορά την πολιτική αντιπαράθεση, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι στόχος του είναι να υπάρξει μία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση στη χώρα, ενώ σε ερώτηση για ενδεχόμενες κυβερνητικές συνεργασίες, καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει ήδη «κάψει» την απλή αναλογική, προαναγγέλλοντας ότι θα π[άει σε δεύτερες ή και σε τρίτες εκλογές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση