HomeHL-9Συγχαρητήρια μηνύματα για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ. Ευγένιο

Συγχαρητήρια μηνύματα για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ. Ευγένιο

Από φορείς και αρχές του νησιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέος Αρχιεπίσκοπος της Κρήτης θα είναι ο – μέχρι πρότινος – Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος.

Μετά την ανακοίνωση από το Οικουμενικό Πατριαρχείου εκπρόσωποι αρχών και φορέων της Κρήτης εξέδιδαν συγχαρητήρια μηνύματα στο νέο ποιμενάρχη της Κρήτης.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

Λευτέρης Αυγενάκης (υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ)

Η εκλογή, από την Αγία & Ιερά Σύνοδο Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ. Ευγένιου ως Αρχιεπισκόπου Κρήτης μας γέμισε χαρά για τον πανάξιο Ιεράρχη και καλό φίλο.Η Εκκλησία της Κρήτης συνεχίζει πλέον ευλογημένη υπό την καθοδήγησή του

Μανώλης Κεφαλογιάννης (ευρωβουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ)

«Θέλω να συγχαρώ εγκαρδίως τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο έναν πεφωτισμένο Ιεράρχη για την επιλογή του από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης. Με τη δύναμη του Θεού είμαι βέβαιος ότι θα ηγηθεί της Εκκλησίας της Κρήτης προς όφελος της Κρήτης και του πιστού λαού της. Του εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου κάθε επιτυχία στο δύσκολο ποιμαντικό και πνευματικό του έργο.»

Μάξιμος Σενετάκης (βουλευτής Ηρακλείου ΝΔ)

“Η εκλογή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου στη θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, γέμισε χαρά το ποίμνιο των πιστών του Ηρακλείου και του νησιού. Το κοινωνικό και πνευματικό του έργο είναι ήδη σημαντικό και αναγνωρίζεται από όλους.

Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, είμαι βέβαιος ότι θα το συνεχίσει με την ίδια μετριοπάθεια και προσήλωση.

Σε καιρούς που αμφισβητούνται διαχρονικές αξίες του Έθνους και της Ορθοδοξίας και που ζητήματα ταυτότητας βρίσκονται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου, ποιμένες όπως ο κ. Ευγένιος έχουν πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν.

Συγχαρητήρια για την εκλογή του. Εύχομαι ο Θεός να του δίνει δύναμη και τον οδηγεί στις σωστές κρίσεις.”

Σωκράτης Βαρδάκης (βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ)

«Στη μακρά ιστορία του Κρητικού λαού, η Ορθόδοξη Πίστη ήταν πάντα ορόσημο των πιο σημαντικών στιγμών της ζωής του, θεραπεία και δύναμη της ψυχής του.

Σήμερα ανοίγεται μια νέα, σπουδαία σελίδα για τη θρησκευτική ζωή του νησιού μας.

Απευθύνουμε θερμότατα συγχαρητήρια στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο για την εκλογή του.

Είθε ο Θεός να τον ευλογεί και να του δίνει δύναμη στο τόσο δύσκολο και σημαντικό έργο που καλείται να επιτελέσει ως Αρχιεπίσκοπος της Κρητικής Εκκλησίας.»

Νίκος Ηγουμενίδης (βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ)

Θερμά συγχαρητήρια στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο για την εκλογή του στη θέση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης. Είναι ένας άξιος ιεράρχης με μια σημαντική εκκλησιαστική πορεία που θα εμβαθύνει στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Κρήτης. Είμαι βέβαιος πως και από τη νέα του θέση θα ανταποκριθεί επ’ ωφελεία της Κρήτης επάξια στα νέα του καθήκοντα μπροστά στη δύσκολη εποχή και τις προκλήσεις που διανοίγονται για τον τόπο. Ευχές για μακροημέρευση, υγεία και δύναμη στο νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

Χάρης Μαμουλάκης (βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ)

«Μια νέα εποχή για την Εκκλησία της Κρήτης ξεκινάει με την εκλογή στη θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου, έπειτα από απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου που μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία.

Είμαι βέβαιος ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα ανταποκριθεί με απόλυτη επιτυχία και στη νέα του αποστολή και θα συνεχίσει το σπουδαίο έργο του προκατόχου του, κ.κ. Ειρηναίου.

Εύχομαι στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο καλή δύναμη και κάθε επιτυχία. Άξιος!».

Ανδρέας Ξανθός (βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ)

Η εκλογή του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιου, ενός ξεχωριστού και εμπνευσμένου ιεράρχη, στην θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, αποτελεί μια εξέλιξη με καθολική κοινωνική αποδοχή. Το εξαιρετικό πνευματικό, κοινωνικό και ποιμαντικό του έργο, αλλά και η ανθρώπινη παρουσία του στο Ρέθυμνο, η ουσιαστική έγνοια για τις ανάγκες και τις αγωνίες της τοπικής μας κοινωνίας, είναι το καλύτερο εχέγγυο για μια φωτισμένη και δημιουργική ηγεσία στην Εκκλησία της Κρήτης.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή.

Εύχομαι καλή δύναμη στο έργο του.

Βασίλης Κεγκέρογλου (βουλευτής Ηρακλείου ΚΙΝΑΛ)

«Προς Σεβασμιώτατο, εψηφισμένο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, από Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. ΕΥΓΕΝΙΟ

Σεβασμιώτατε,

Η γνωστοποίηση του χαρμοσύνου αγγέλματος της εκλογής Σας ως Αρχιεπισκόπου Κρήτης, από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, γέμισε χαρά όλη τη Μεγαλόνησο. Τα πνευματικά Σας χαρίσματα και η ευλογημένη Αρχιερατική διακονία Σας, αποτελούν σημεία, κατά την βιβλική έννοια, της Αρχιεπισκοπικής σας πορείας στο τιμόνι της Εκκλησίας της Κρήτης.

Ενώ αναμένουμε το Μικρό και το Μεγάλο Μήνυμά Σας από το Φανάρι, δεχθείτε τις ολόθερμες ευχές μου για μια καρποφόρα Αρχιεπισκοπική διακονία προς όφελος της Εκκλησίας και της κοινωνίας της Κρήτης. Οι ευχές και η αρωγή μας θα Σας συνοδεύει στα νέα υψηλά Σας καθήκοντα.  Άξιος!

Γιώργος Λογιάδης (βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25)

Σπουδαία ημέρα για την Εκκλησιά της Κρήτης η σημερινή. Ο νέος Ποιμενάρχης να έχει υγεία και δύναμη για να συνεχίσει το σπουδαίο έργο του προκατόχου του Ειρηναίου. Η εκλογή του σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας στην εκκλησία της Κρήτης. Η προσωπικότητα του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ.κ. Ευγενίου, το μέχρι σήμερα έργο του αλλά και η αγάπη για το ποίμνιο και τον κλήρο της Κρήτης αποτελούν εγγύηση για την επιτυχημένη διαδρομή του και στη νέα του θέση στην κεφαλή της Κρητικής Εκκλησίας.

Σταύρος Αρναουτάκης (περιφερειάρχης Κρήτης)

Η Εκκλησία της Κρήτης, ύστερα από την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ανατίθεται στην ποιμαντορία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου.

Η λαμπρή και σπουδαία εκκλησιαστική ιστορία της Κρήτης, ανοίγει σήμερα μια νέα σελίδα, στο σεβαστό πρόσωπο ενός άξιου ιεράρχη.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, ευχόμαστε καλή και επιτυχημένη πορεία στο ευθυνοφόρο έργο του νέου Αρχιεπίσκοπου Κρήτης. Υγεία, δύναμη και μακροημέρευση. Οι ευχές μας τον συνοδεύουν. Άξιος.

Βασίλης Λαμπρινός (δήμαρχος Ηρακλείου)

Η Εκκλησία της Κρήτης, απέκτησε τον νέο της Ιεράρχη. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος κ. Ευγένιος είναι μια προσωπικότητα με πολυετή προσφορά στην Ορθοδοξία και στην κοινωνία του τόπου μας, με ισχυρή θεολογική παιδεία και διαρκή αφοσίωση σε αρχές και αξίες.

Καλείται από σήμερα να εκπληρώσει τις προσδοκίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, να συνεχίσει το σπουδαίο έργο του προκατόχου του Ειρηναίου, και να στηρίξει –με πνεύμα ενότητας– το παρόν και το μέλλον της Εκκλησίας της Κρήτης.

Εύχομαι στον νέο Αρχιεπίσκοπο κ. Ευγένιο,  καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο και πολύπτυχο πεδίο των καθηκόντων τού υψηλού έργου του.

Γιάννης Σέγκος (δήμαρχος Χερσονήσου)

«Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος είναι ένας φωτισμένος ιεράρχης. Οι αδιαμφισβήτητες ικανότητες του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης αποτελούν εγγυήσεις για την επίτευξη του δύσκολου έργου που αναλαμβάνει. Συγχαρητήρια και θερμές ευχές για τη συνέχιση του έργου του εφησυχάζοντα πρώην Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου. Άξιος».

Μανώλης Φραγκάκης (δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος)

«Μια νέα σελίδα στην μακραίωνη Ιστορία της Εκκλησίας της Κρήτης, ανοίγει από σήμερα, με την εκλογή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου  στη θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Στο πρόσωπο του νέου Αρχιεπισκόπου, το ποίμνιο βλέπει τον Ιεράρχη που θα ανταποκριθεί με επιτυχία στη νέα του αποστολή, με γνώμονα πάντοτε την Κρήτη και το λαό της.

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας κι εγώ προσωπικά, του ευχόμαστε από καρδιάς καλή δύναμη στο δύσκολο ποιμαντικό και πνευματικό του έργο, με τη βεβαιότητα ότι θα καταφέρει να ανταποκριθεί στα νέα του υψηλά καθήκοντα».

Μενέλαος Μποκέας (δήμαρχος Μαλεβιζίου)

«Από το πατρικό του σπίτι στο Ηράκλειο, δίπλα στην Παναγία των Σταυροφόρων και από τον Άγιο Γεώργιο στο Σελλινάρι, μέχρι τη Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, σηκώνει το Σταυρό της Πίστης μας, με ευθύνη, με ορθολογισμό και πνευματικότητα. Από σήμερα στο τιμόνι της Εκκλησίας της Κρήτης, ευχόμαστε να μας οδηγήσει στα βήματα των Αποστόλων που περπάτησαν το νησί μας και δίδαξαν το Χριστιανισμό. Άξιος!»

Λευτέρης Κοκολάκης (δήμαρχος Γόρτυνας)

«Η Εκκλησία της Κρήτης γυρίζει σελίδα, με την ανάδειξη ενός άξιου και σεβάσμιου ιεράρχη, στην θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Ευχόμαστε στον νέο Αρχιεπίσκοπο, κ.κ. Ευγένιο, να έχει μια δημιουργική και επιτυχημένη πορεία, με υγεία και δύναμη, συνεχίζοντας το σπουδαίο έργο του προκατόχου του, κ.κ. Ειρηναίου».

Αντώνης Ζερβός (δήμαρχος Αγίου Νικολάου)

Σεβασμιώτατε,

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, σας απευθύνει τις εκ βαθέων προσρήσεις και ευχές για την ανάδειξη σας, εις το αξίωμα του Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Η εκλογή σας, αποτελεί νέα εποχή ενότητας, συνεργασίας και κοινωνικής προσφοράς στην Εκκλησία της Κρήτης, καθώς και συνέχεια του σημαντικού έργου του προκατόχου σας κ.κ. Ειρηναίου.

Γνωρίζοντας την πολύχρονη διακονία σας, στον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, αλλά και την άοκνη παρουσία και δράση σας, στις θέσεις όπου κληθήκατε να υπηρετήσετε τόσο στον Άγιο Νικόλαο, όσο και στην υπόλοιπη Κρήτη, είμαστε  βέβαιοι, ότι ο πνευματικός πλούτος, η ψυχική ευγένεια,  η εκκλησιαστική σας εμπειρία και ιδίως το έργο που μέχρι σήμερα έχετε επιτελέσει, εγγυώνται μία απολύτως επιτυχημένη αρχιερατική θητεία.

Σας εύχομαι καλή δύναμη στο ποιμαντορικό, πνευματικό και κοινωνικό σας έργο.

ΑΞΙΟΣ !

Γιώργος Κοντάκης (πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης)

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης συγχαίρει θερμά τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιο για την εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ευγένιος,   φωτισμένος και άξιος Ιεράρχης, θα ανταποκριθεί επάξια στα νέα του καθήκοντα.

Ευχόμαστε στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ.κ. Ευγένιο υγεία και  δύναμη στο  σημαντικό έργο που έχει μπροστά του.

Βαγγέλης Καρκανάκης (πρόεδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου)

«Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υποδεχόμαστε  την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, με την οποία εξελέγη Αρχιεπίσκοπος της Ιεράς Εκκλησίας της Κρητης ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος.

Εις το σεβαστό πρόσωπο του άξιου αυτού ιεράρχη, η Εκκλησία της Κρητης εναποθέτει τις προσδοκίες αλλά και την βεβαιότητα για συνέχιση της λαμπρής και σπουδαίας ιστορίας της και της μεγάλης κοινωνικης της προσφοράς.

Εκ μέρους όλων των μελών μας, ευχόμαστε υγεία, δύναμη και μακροημέρευση στον εψηφισμένο νέο Αρχιεπίσκοπο Κρητης.

Καλή και ευλογημένη πορεία στο Θεάρεστο και ευθυνοφόρο έργο Του.

Οι ευχές μας να τον συνοδεύουν πάντα.

Άξιος».

Θοδωρής Δουλουμπέκης (συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου)

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος με οδηγό τις πανανθρώπινες αξίες της Εκκλησίας μας, αγκάλιασε όλα τα προηγούμενα χρόνια τις ρεθυμνιώτισσες και τους ρεθυμνιώτες, νέες και νέους, ανθρώπους κάθε πίστης, που βρέθηκαν στον τόπο μας. Η πραότητα, η σύνεση, η ενωτική στάση του, ο ανθρωπισμός μα και ο προοδευτικός λόγος του μπορεί να μας λείψουν, αλλά ταυτόχρονα κάνουν όλους εμάς, που βρεθήκαμε στο ποίμνιό του, να συγκινούμαστε, να εκφράζουμε τις προσρήσεις μας και να αναγνωρίζουμε ως φωτισμένη την εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου στην Υψηλή θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Σήμερα το Ρέθυμνο ευχαριστεί τον Μητροπολίτη του και η Κρήτη πανηγυρίζει για τον Αρχιεπίσκοπό της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση