HomeHL-GreeceΟι νοσηλευτές του ΕΣΥ αντιδρούν στην καραντίνα 5 ημερών

Οι νοσηλευτές του ΕΣΥ αντιδρούν στην καραντίνα 5 ημερών

«Απαράδεκτο το γεγονός να μην επιτρέπετε να αναρρώσουν»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αντίθεσή της στη διάρκειας πέντε ημερών καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους υγειονομικούς μετά τη θετική διάγνωση στον κορωνοϊό δηλώνει η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) ΕΣΥ.

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός να μην επιτρέπετε στους νοσούντες Νοσηλευτές να αναρρώσουν από τη συμπτωματολογία της μετάλλαξης Omicron και να τους καλείτε για υπηρεσία μέσα σε πέντε ημέρες» αναφέρουν οι εκπρόσωποι των νοσηλευτών.

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΝΟ, με αφορμή την πρόσφατη σχετική διάταξη για τους υγειονομικούς καταγγέλλει ότι «οι Νοσηλευτές και όλοι οι επαγγελματίες υγείας είναι εξουθενωμένοι και εκτεθειμένοι σε αντιεπαγγελματικές και αντιεπιστημονικές συνθήκες εργασίας» εγκαλώντας την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τη στάση του, «ιδίως για την αδιαφορία του, απέναντι στις δραματικές ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού στις Υπηρεσίες Υγείας».

Το προεδρείο της ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ υπενθυμίζει στο υπουργείο Υγείας και την εκκρεμότητα με την αναστολή εργασίας χιλιάδων νοσηλευτών, και ζητεί λύση. Παράλληλα, θίγει το χρόνιο πρόβλημα των νέων μόνιμων εργαζόμενων και ζητεί να προκηρυχθούν θέσεις νοσηλευτών ενόψει των μαζικών συνταξιοδοτήσεων.

«Η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ στο πλαίσιο της διαφάνειας και του υγιούς συνδικαλισμού, προασπίζοντας τα επαγγελματικά δικαιώματα των μελών της πανελλαδικά, απαιτεί να δοθούν άμεσες λύσεις, ώστε να είναι σε θέση οι Νοσηλευτές κι όλοι οι επαγγελματίες υγείας να είναι «ΑΣΦΑΛΕΙΣ». Οι συνθήκες «υγειονομικής γαλέρας» είναι αδιανόητο να υφίστανται και να αυξάνονται κλιμακωτά» τονίζει η Συνομοσπονδία και καταλήγοντας δηλώνει ότι «παραμένουμε στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας για διάλογο».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση