HomePost ItΚεγκέρογλου: «Αναγκαία και επιβεβλημένα μέτρα στήριξης για τους μουσικούς»

Κεγκέρογλου: «Αναγκαία και επιβεβλημένα μέτρα στήριξης για τους μουσικούς»

Ουσιαστικά μέτρα, ζητά ο Κρητικός βουλευτής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση στα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εργασίας, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Β.Κεγκέρογλου τονίζει ότι είναι αναγκαία και επιβεβλημένα ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους μουσικούς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της  ερώτησης:

«Οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊου και τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της-μεταξύ άλλων-πλήττουν ανεπανόρθωτα σύσσωμο τον καλλιτεχνικό κόσμο και ιδιαίτερα τους μουσικούς, οι οποίοι πλέον αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι μουσικοί σε επιστολή διαμαρτυρία τους, μένουν ξεκρέμαστοι και χωρίς καμία προοπτική εισοδήματος και επιβίωσης για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμη, ενώ ήδη έχουν προηγηθεί πέντε μήνες με τους χώρους τους να υπολειτουργούν και χωρίς καμία μέριμνα από το κράτος για τους ίδιους.

Εχθές μάλιστα,  το Παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου,  πραγματοποίησε και στο Ηράκλειο διαμαρτυρία στην πλατεία Ελευθερίας, ζητώντας ουσιαστικά και αναγκαία μέτρα στήριξης προκειμένου να συνεχίσει η δραστηριότητα τους.

Συγκεκριμένα οι μουσικοί ζητούν:

-Να ενταχθούν στην αναστολή όλοι οι ΚΑΔ & όλοι οι κωδικοί ειδικοτήτων του κλάδου.

-Να σταματήσει ο αυθαίρετος διαχωρισμός σε κλάδους που κλείνουν με κυβερνητική απόφαση και σε κλάδους που κλείνουν χωρίς απόφαση λόγω έξαρσης των κρουσμάτων.

-Αποζημίωση άμεσα για τους μήνες Αύγουστο έως Δεκέμβρη.

-Να ενταχθούν άμεσα στο Μητρώο όλοι οι μουσικοί που έχουν τις προϋποθέσεις που η ίδια η κυβέρνηση όρισε και που αποκλείστηκαν λόγω προθεσμίας.

-Να εξασφαλιστεί το εισόδημα και η επιβίωση για το σύνολο των μουσικών.

-Να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα με ευθύνη κράτους και εργοδοτών για να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο οι χώροι Εργασίας να είναι εστίες υπερμετάδοσης.

-Μαζικά δωρεάν τεστ rapid και PCR σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη και έξοδα κράτους και εργοδοτών.

Επειδή είναι αναγκαία & επιβεβλημένα ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους μουσικούς.

Επειδή οι επαΐοντες υποστηρίζουν ότι η επαναφορά της μουσικής, τουλάχιστον στην εστίαση, θα βοηθήσει στην ψυχολογία των πολιτών ενώ δεν έχει αποδειχθεί ποτέ επί του πεδίου ότι όταν παίζει μουσική, όσοι μιλούν και επικοινωνούν εκτοξεύουν περισσότερα σταγονίδια.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

  1. Τι προτίθεστε να πράξετε για τα θέματα που τίθενται παραπάνω;
  2. Τι συγκεκριμένα μέτρα στήριξης προτίθεστε να λάβετε για τους μουσικούς και με ποιο χρονοδιάγραμμα;
  3. Εξετάζετε την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση;».
Διαφήμιση
Διαφήμιση